rebelz.se

Lite motgångar föder framgångar?

Motgångarna hoppas jag föder framgångar. Under måndagens och onsdagens MMA-pass körde vi lite stack-passeringar och sparring. Jag försöker jobba mycket på att hitta en bekväm stance när jag möter brottare som skjuter mycket, lite lägre stance, och utnyttja min reach på boxningen för att hålla distansen. Vi har också kört lite mjölksyrefys, har suttit fint.

Lite motgångar då. Efter helgen har jag haft ett knä som krånglat, googlade lite på det och det verkar helt enkelt vara en sträckning i baksida knä/nedre lår(?). Den lösningen googlade presenterade va stretchning, och det verkar ha funkat ganska bra. Från att ha väldigt obekväma känslor när man böjer knät så skulle jag nu säga att det är hyfsat återställt. Att göra explosiva rörelser med benet i måndags gick inte, men igår gick det bra. Känns skönt att det inte är värre. Har haft väldiga problem med knät tidigare med korsbandsskador och grejer, så det är ingen jag eftersträva att få återuppleva igen med röntgen, sjukgymnaster och sjukhus. Under måndagens sparringpass upplevde jag (överansträngnings)andnöd för första gången. Jag hade lyckats ta mig till top efter att ha legat på rygg och fått smaka mycket läder ett bra tag i sparringen, väl där känner jag hur jag börjar få problem att andas. När jag sedan blir flippad på av mini-GSP så känner jag hur jag inte får luft. Var lite lik astma i sitt utförande måste jag säga. Sjukt obekväm känsla när andnöden inte går att försvinna ifrån (t.ex. stryp) utan kommer så ”naturligt” utan yttre påverkan. Har även fått lite skit privat som måste ta itu med, gamla grejer som ligger och gnagar och påverkar sinnesstämningen. Man kan bara hoppas att motgångarna föder framgångar både på mattan och i övriga livet.

Annars är läget lugnt, körde vilodag i tisdags med tanke på andnöden i måndags. Gick bättre på MMA-sparringen igår, lyckades behålla lugnet även i underläge, jobbade mycket på boxningen och stancen, som jag nämnde inledningsvis. Lyckas få på ganska bra slag med både jabb och cross, gäller bara att kunna förhindra nedtagningen också. När jag väl är på backen så faller jag också för mycket in i mitt BJJ-game och istället för att skapa space för att ta mig därifrån så försöker jag grapplas, ingen bra idé mot någon som är lika bra/bättre i grappling har jag märkt. 🙂

Börjar få lite kli i fingrarna om vem jag ska möta i Tyskland egentligen. Det börjar närma sig. Idag blir det BJJ och fortsatt tävlingssparring inför Stenugnssund!

Rulla lugnt vänner.