rebelz.se

Frankie Edgar-inspirerat

Under MMA-terminerna har vi en uppdelning ofta på 2-3 veckor på varje gren, där man delar upp det till stående, och på marken. Vi kör olika fokus på olika veckor. Nu är vi tillbaka lite på det stående gamet där vi under gårdagens pass körde igenom singleleg-takedown precis innan man clinchar ihop.

Passet inleddes med lite uppvärmning i form av stående brottning med 2 min gripfighting, följt av att vi la till armdrags och till slut också huvuddragningar. Sen följde vi upp detta med genomgång av tekniken där man står tight, men inte i full clinch, och därefter byter nivå på kroppen och sänker sig själv för att sedan skjuta mot det främre benet, man skjuter nästan förbi det, och tar ett grepp över knävecket neråt mot skenbenet och man kan även förstärka med andra armen, samtidigt som man vrider kroppen och reser sig upp med motståndaren så den hamnar på backen. Ifrån positionen man kan också skifta och ta greppet över ljumsken och andra över höften, gå mot ryggen, och ”jucka till” samtidigt som man skjuter undan den foten som motståndaren har balanas på. Alternativt kan man bara tighta till höftgrepp och ta ryggen på sin motståndare.

Detta följdes av lite sparring, där jag körde 2×4 min ronder med coach Nico, tuff matchning mot 15 kilo tyngre motståndare och fan så mycket mer skills. Jag försökte arbeta med boxningen och gasade fortare än vanligt men fick mycket bra tips och tricks i ringen under sparringen. Det är alltid lika givande att få stryk, är väl slutsatsen man kan dra utifrån detta. 🙂

Innan MMA-passet körde jag 1 timma boxningspass där vi hade fokus på kroppsslag och kombinationer som resulterade i kroppsslag, och även sparring efteråt. Ett mycket givande pass som gett mig otroligt mycket boxningsmässigt, att få köra med duktiga stående killar för en BJJ-kille som jag själv är ovärderligt.

Nästa vecka kommer vi gå in på lite mer MMA-boxning med inspiration från just Frankie Edgar, känns spännande!