rebelz.se

Två pass senare

Körde ett pass MMA i onsdags och följde upp detta med ett BJJ-pass igår. Fruktansvärt kul båda två. Märkte ju senast att jag gasade på sparringen i måndags och förmodligen var det kostrelaterat då jag inte fått i mig något efter klockan 14 samma dag. Så jag tog med en proteinshake med lite kolhydrater i som jag svepte innan träningen, och resultatet i relation till i måndags var slående.

Vi körde den Frankie Edgar-inspirerade boxningsträningen redan i onsdags, det var mycket fokus på att ligga precis utanför slagdistans, gå in och slå 2or, 3or och 4or och sen ut igen. Mycket tempo och en bra grej för mig som har bra reach på armarna. Lyckades få på bra hyfsat med slag. Vi körde också mycket raka slag, tighta till uppercutsen och krokarna. Kändes helt okej. Har fått instruktioner från coachen att arbeta mycket med dom raka slagen, i o m reachen och att jag tenderar att slå ganska hårt så är dom effektiva när dom connectar.

Vi körde lite fys innan sparringen, 2×5 minuters häckhopp och på första femman så togs man ut en minut där man fick sparras i boxning med fokus på rörelse och sen in och hoppa igen. Under andra femman fick man gå och köra ground n pound på säck med fokus på mycket rörelse.

Efter detta blev det sparring först med boxning med fokus på att stå på samma position för att simulera slutet på matchen och inte stanna upp när slagen haglar utan arbeta med huvudrörelsen och försöka hitta överläge i slagutväxlingen, gick bra, kan ta smällar och dela ut dom utan att komma ur balans i samma veva.

Detta följdes upp med en femminutare med full MMA-sparring. körde först 2,5 med coach där jag fick arbeta mycket med boxningen och försökte utnyttja scramblesituationerna bra för att ställa mig upp fort. Fick massa tips, har en tendens att hamna med kroppsvikten för långt fram i vissa specifika situationer i clinchen vilket gör mig lätt att ta ner. Mötte en fristilsbrottare andra 2,5 som slängde runt mig som en vante, fy fan vad explosiva dessa brottare är! Helt insane! Lyckades dock parera hyfsat med boxningen och utnyttja reachen, men blev till slut ändå nedtagen och där får man nog säga att jag hade nytta av min BJJ gentemot brottaren när jag låg i botten och lyckades till slut svepa och ta top-position med mounten där jag fick på ett bra jobb med min ground n pound. Behöver dock arbeta mer på att flytta kroppen högre upp på motståndaren när jag GnPar och han defendar ansiktet och inte hindrar mig från att flytta upp mig, detta för att undvika att komma ur balans och bli svept med bryggningarna.

BJJ-pass igår då, vi körde mycket sparring och också en fortsättning på passeringsschemat vi kört den här terminen. Det var en delahivaliknande situation med ena knät mot magen skrevet, basa ut med andra benet och därefter ha stabilt grepp om lapellen. Man byter lapellen strax därefter samtidigt som man kneeslidar ut och flyttar upp handen i lappellen och sedan går på cross-choken, som om den inte sitter öppnar upp för att passeringen ska fungera.

På sparringen sen lyckades jag bra med mina svep från djup halvguard som jag börjat köra mycket, och jag lyckades även få in bra backtakes från guarden och även använda crosschoken för att hitta triangelchoken från guard. Väldigt inspirerande hur man använder en choke för undanmanöver för att sätta en annan. Attack är bästa försvar helt enkelt 🙂

Idag är det 25 års kalas för min kära systeryster, så jag får passa på att slänga ut ett stort GRATTIS till henne här på bloggen.

Har även köpt ett par nya Vale Tudo shorts från Kenka som ska invigas på nogi-passet på lördag. Ska bli spännande!

Rulla lugnt vänner!