rebelz.se

1 vecka kvar!

Imorgon är det en vecka kvar exakt tills matchdagen i Tyskland. Jag påbörjade träningen med den här matchen som det långsiktiga målet i juni. Och snart är jag framme vid slutmålet, där jag måste göra den bästa prestationen jag gjort MMA-mässigt sen jag började träna.

Jag visualiserar matchen konstant, olika scenarion flyger förbi i huvudet. Scenarion där jag tar initiativ i matchens inledning och styr matchen är majoritet av dag- och nattdrömmarna. Men även scenarion där allt går åt helvete, där jag inte styr matchen, där jag blir nedtagen, där jag inte får kontrollera efter min gameplan. Det är inte ångestfyllda tankebanor, utan snarare situationer där jag hittar lösningarna på plats där det inte går som jag hade tänkt. Jag har ändå grisat på klubben sedan junimånad för det här, och Coach Niko har lyckats utveckla mig väldigt mycket tekniskt (i relation till hur teknisk jag var när jag började MMA-träningen i mars) och konditionsmässigt. När jag gasat ut på träning och varit fruktansvärt trött har jag hört mina klubbkompisars och instruktörers instruktioner vid sidan av och försökt lära mig att bara följa vad dom säger när jag är för trött mentalt och fysiskt för att tänka själv. Det är det som ger mig en magkänsla av att jag kommer kunna reda ut situationerna, oavsett om det är till min fördel eller inte. Jag kommer gå in och hantera situationerna logiskt, taktiskt, och reda ut dom till det bästa för mig. Jag vill gärna ha topposition och leta slaglägen, men jag kan likväl låsa ut eller choka – fördelen med att ha Brasiliansk Jiu Jitsu som grund för sin kampsportsbana. Mångsidigheten på backen, helt klart.

På fredag ger vi oss alltså av mot Tyskland. Har under veckan kört två MMA-pass där vi fokuserat på mycket sparring, lite finslipningar med knä på backen och hur man sätter upp dom på bästa sätt samt för och nackdelar med dom. Vi har också gått igenom lite nedtagningar i fall där man möter någon som lowkickar mycket. Höll även i thaiboxningens fyspass på onsdagkvällen efter MMA-träningen, dom fick först 8 minuters stationsfys (1 min på varje station, uppdelat på 2 ronder) där fokus låg på axlar och ben. Därefter hoppade vi jämfota över häckar i 6-7 minuter. Det var kul att få komma ner och köra lite där också, även om det innebar att mina ben igår var stora betongklossar efter 1,5 timmars MMA inkl. fys + 20 minuters extrafys.

På gårdagens BJJ-pass sparrades vi en del och hade lite teknikgenomgångar på svep från spiderguarden. Jag har haft svårt att få till den i mitt game och har varit en ganska stor halvguardslirare först. Nu har jag en förkärlek att passera och ta topposition istället för att ligga på rygg och försöka svepa/subba från början. Spider öppnar dock upp väldigt mycket möjligheter för svep, lås, etc så det kanske är något jag borde titta lite mer på framöver, om inte annat breddar jag min egen verktygslåda och det är aldrig fel.

I helgen blir det ett sista sparringpass för MMA och säkerligen något grapplingpass. Jag ser fram mot Tyskland. En sund nervositet har börjat infinna sig och jag kommer fortsätta visualisera matchen och bestämma mig för hur jag ska kontrollera matchen. Det kommer bli en fruktansvärt rolig resa och en riktigt bra match. Det är jag säker på.

Rulla lugnt!