rebelz.se

Tränings- och tävlingsåret

Egentligen hatar jag alla sammanfattningar alla bjuder på inför det nya året, men för första gången bidrar även jag med en sån där hemsk lista. Mitt bjjår:

JANUARI-APRIL: Längtar jag till varenda pass och blir nästan avundsjuk på mig själv när jag väl får träna bjj. Jag håller fortfarande på med fotboll och det är en evig balansgång att lyckas ta sig på så många träningar som möjligt. Går jag till fotbollen blir tränaren mindre missnöjd men jag längtar till den svettiga klubblokalen.

APRIL: Upptäcker 38 timmar före min första tävling att min våg hemma inte alls stämmer överens med klubbens våg i kombination med att dräkten är mycket tyngre än jag tänkt mig. Som tur är är det just en sån dag där jag ska hinna med att göra alla nöjda så efter 1,5 timmar sparring åker jag direkt till fotbollsträningen i friidrottshallen och springer 1,5 timme i alla tjocktröjor jag kan få på mig för att ha en någon chans att tappa vikt.
Stockholm open bjj. Jag går i -53,5 och klarar vikten precis. Kommer hem med en silvermedalj efter att ha gått en helt ok match. Från att i månader ha laddat är min tävlingsdebut gjord, och det med blandade känslor.

MAJ: Tävlar på Tapouten bålsta och det går galant. Jag har roligt, jag är elak och jag känner mig odödlig. Har gått upp till en bekvämare viktklass (-58,5) som även kan bjuda på lite fler motståndare, vilket  slutar med ETT GULD. Jag tävlar även i den öppna klassen. Först ut är jag och guldmedaljören i -64 där jag vinner matchen på poäng. Jag hoppas att det är det fina svepet jag gör under matchen som gör att filmen på youtube idag har över 900 visningar. Nästa match går jag mot guldmedaljören i -64 blåbältesklassen där jag förlorar på poäng. Men det spelar ingen roll för jag är så nöjd med matchen. Det blir ETT SILVER öppna klassen.

JUNI-AUGUSTI: Tränar som en tok med 7-11 pass i veckan i kombination med ett fysiskt jobb . Åker på flera småförkylningar samt överansträngningar i armarna. 28 augusti har vi första passet med den tjejgrupp jag bestämt mig för att starta på klubben.

SEPTEMBER: Det är dags att plocka av sig dräkten och tävla i SGL. Det går ganska bra men jag är inte nöjd med mer än en match.

OKTOBER: Det blir en till deltävling i SGL och även SM i bjj. Dessutom åker jag på på ett bjjseminarium i Göteborg. Jag har inställningen att jag vill få erfarenhet, men vem har sagt att erfarenheter alltid är bekväma?

NOVEMBER: Jag börjar tycka att det verkligen är på tiden att hitta tillbaka till det lätta flyt jag hade under tapouten, vilket jag också gör på Swedish open i Stenungsund. Jag plockar hem SILVER  i klassen och går två matcher i öppna klassen. Känns riktigt bra under matcherna så jag blir nöjd för tidigt. Vet att jag skulle kunnat vinna klassen och tagit medalj i öppna klassen om jag bara valt att vara så elak som jag kan. Men som sagt, jag blir nöjd för tidigt. Jag försöker tänka i ett längre perspektiv och se fördelen med att det hjälper mig att hålla fötterna på jorden istället för att känna mig odödlig igen.

DECEMBER: Trots att jag inte känt mig helt nöjd efter deltävlingarna har jag lyckats ta mig till SGL-finalen. Jag känner mig för första gången bekväm utan dräkt och det speglar sig i resultatet. Jag kommer hem med GULD-POKALEN samt en finfin rashguard jag får.
22 december åker jag till träningen trots att jag tänkt vila och kommer hem på kryckor.

Utöver detta har jag hunnit flera vändor till Hilti Uppsala där jag fått mycket givande träning med supertrevliga tjejer.
Tack alla som gett mig ett så bra bjjår. På måndag är jag tillbaka på mattan och testar vad knät går för!