rebelz.se

Intervju: Daniel Bäckefelt om SGL 2012


Vad är anledningen till att ni kommer söka sanktion för SGL hos SSWF under 2012?

SGL har ambitionen att söka sanktion hos SSWF då vi känner att det är dags att vi blir en erkänd och officiell del av svensk submission wrestling. Att sveriges absolut största submissiontävling ska stå utanför förbundet känns lite konstigt. Vi vill också att våra deltagare ska kunna tävla med gällande försäkringar.

Hur har responsen vart på att införa nya viktklasser?
Väldigt positiv och på senaste årsmötet togs beslutet att genomföra detta. Jag tror detta kommer leda till att fler tävlar då vissa dragit sig för att ställa upp då de känt att vikt-skillnaderna blivit för stora.

Kommer SGLs regler ändras inför deltävlingarna 2012?
Nej, vi behåller samma regler som förut. SGL ska vara enkelt och handla om att jaga avslut.

Kommer det bli några krav på SGL domare att de har en utbildning från förbundet?
Det vet vi inte än. Det är något vi får diskutera med förbundet vid en eventuell sanktion av vårat regelsystem. Isåfall skulle det bli den kortaste utbildningen i något idrottsförbunds historia! Haha!

Vad händer med utländska tävlande och klubbar som vill ställa upp i SGL 2012?
Svenska grapplingligan är framför allt för svenska klubbar med vissa undantag. Om utländska deltagare är med får man väl ge en viss dispans om detta är förenligt med SSWF:s stadgar och bestämmelser.

Några andra nyheter inför 2012?
Ny hemsida som är helt omgjord och kommer vara riktigt schysst när den väl kommer upp! Och med den kommer vi lansera vårat förbättrade anmälnings- och administrationssystem för deltävlingarna. Den väntas komma upp i slutet av Mars och då kommer även de första deltävlingarna gå igång som tidigast.  Annars är det lite småändringar i organisationsstrukturen bara.