rebelz.se

Sparring och tekniknörderi

På fredagens öppna matta pass så sparrades vi i mmagruppen inför matcherna i maj. Passet inleddes med drill på single leg som vi kört mycket av, och även lite clinchsparring på 60%.

Sedan var det full mma sparring, jag gick in med målet att anpassa galet efter motståndaren. Är dom bättre stående så ska jag ta ner tidigt och är dom bättre på backen försökte jag jobba pårörelsen i boxningen. Lyckades bra generellt med att applicera det här och jobbade även mycket med sparkar. När jag väl hamnade på backen fick jag bra positioner och hamnade jag i kassa positioner så försökte jag reversa. Testade att köra 50/50, har aldrig testat i mma och blev nöjd över utfallet. Lyckades med en toehold som ledde till klapp och det blev ett nice fotlåskrig av hela ronden i princip. Det var kul som fan.

Sista sparringronden hade vi som instruktion att få gameplan som vi skulle hålla oss till, jag fick köra mot Örk som hade som plan att hålla det stående och hålla mig på distans och jag skulle göra det motsatta – clincha upp och köra dirty boxing. Det föll bra ut i början och jag lyckades stänga distansen, men örk körde bra, och jobbade på med riktigt fina sparkar och till slut föll jag bort från gameplan för att stå och trade:a med honom stående. Klantigt av mig att falla ur gameplan och det är något jag måste jobba på, att fortsätta med taktiken coach har sagt till mig. Men bra sparring att få öva upp den taktiska förmågan att hålla sig till gameplan!

På söndagens BJJ-pass körde vi mycket passeringar och mycket sparring. Fick på bra med rull och många fräscha tekniker som fungerar bra, var dock en teknik där man skulle passera genom att låsa upp gin med benet, få upp motståndarens röv och höft mot magen för att sedan lägga press mot magen och passera där jag inte lyckades få in pressen mot magen på rätt sätt. Sparringen sen så fick jag äran att köra mot Anders, vårt brunbälte, och tidigare sparringsessioner har vi hamnat lite i 50/50 guarden och nu hade han en lösning på den som gjorde att han kom ur den. Det var snyggt som fan, och jag vart imponerad! han låste upp armen i gin, la foten mot biceps, ställde sig upp och tog sig ur låsningen med mina ben kring hans och passerade till knee on belly.

På måndagens MMA-pass körde vi mycket boxning, det är ju främst där jag behöver shape up gällande MMA-gamet. Mycket fokus på rörelser, huvudförflyttningar – vi började mycket med skuggboxning utan slag med fokus på fotarbetet, sedan la vi på slag där vi skulle förflytta oss i slagserierna och sen körde vi sedvanliga raka slag, krokar, uppercuts fram och tillbaka genom lokalen och sen örfils-sparring där den ena slår raka slag och man kontrar genom att förflytta huvudet och sedan kontra med kombinationer och touchar huvudet/kroppen med öppen handflata på partnern. Sedan skulle man kontra i rörelsen. Riktigt bra övningar! Detta följdes upp av ground n pound mot burväggen där vi gick igenom olika scenarion och tekniker och sen sparrades först bara med positionsbrottning och sedan med slag för att kontrollera och slå vår motståndare. Det slog mig att det är svårare än vad man tror att hålla ner någon mot burväggen som inte vill vara där.

Rulla lugnt!

 

Idag på bjj