rebelz.se

Ont i kroppen

Ont i knät, halvsvullna knogar med värk i fingrar och en armbåge som sticker till när man sträcker ut den rakt. Tempoväxling på träningsintensiteten inför matchen. Det är lite poetiskt på sitt egna sätt, att slita som ett djur på träningarna och kriga underst i verktygssparringen när du blir mountad och ska kämpa för din egen överlevnad med att få bort din motståndare. Du får absolut inte ge upp. Eller när du står upptryckt mot burväggen men någon som lägger press på dig och bara vill dominera dig positionsmässigt och överösa dig med slagserier mot kropp och huvud och du vill vända på situationen. Det är därför jag älskar kampsport. Det är så den charmar mig.

I måndags fokuserade vi på att ta oss bort från mount med verktygssparring med 1 minuters ronder där vi krigade på riktigt bra och fokuserade på att få igång bryggningarna. Positionen är ganska simpel, du slåss för din överlevnad på botten och därför måste du kriga som om det gällde liv eller död för att ta dig därifrån. Vi följde upp detta med 2 st 3 min ronders mot burväggen med matchsparring där jag lyckades bli nedtagen lite för enkelt av en kille på klubben med rappa fina fotsvep (gammal jujutsukille), men väl på backen lyckades jag jobba bra med att resa mig upp eller hota med submissions.

Igår, onsdags, fokuserade vi på boxning och sparkar. Vi började med 3 st 2 minuters ronder mittsar med bara boxning där fokus i första rond låg på raka slag, i andra började vi med förflyttningar samt med runda slagtekniker och sen sista ronden var fokus på förflyttningarna och kontringarna. Detta följdes sen upp med 2 st 3 min-ronder med sparkar där fokus i första 2 ronderna låg på ribkicks (något jag behöver jobba på) och sen i sista ronden lowkicks. Efter detta bjöds det på 10 minuter fys utan vila i stationer med groud n pound med störningsmoment, plankan, gorillagång, sprints och slag på säck som om det var 10 sekunder kvar av matchen och man skulle slå sina knockoutslag och två rundor på allt 1 minut på varje station.

Efter fysen blev det stående sparring och jag känner att rörelsemönstret som övats in och drillats på ger resultat. Man vågar vara mer initativtagande och kreativ, gamet känns tightare och det mesta känns bra. Imorgon blir det MMA-sparring och sen tänkte jag köra nogi på lördag.