rebelz.se

SSWF informerar om sanktionerade SW-tävlingar

Svenska Submission Wrestling Förbundet har släppt följande information gällande sanktionerade SW-tävlingar:

Den 24 mars var Svenska Budo & Kampsportsförbundets årsmöte i Stockholm. Föreningen Skellefteå Kampidrott hade lämnat in en motion gällande förändringar av läkarkravet vid sanktionerade tävlingar. Motionen resulterade i en kompromiss där underförbunden själva kan besluta att en av socialstyrelsen legitimerad sjuksköterska är på tävlingen istället för en läkare. Detta hoppas vi ska leda till att det ska bli enklare att arrangera sanktionerade tävlingar. Det är nu mycket viktigt att alla som anordnar SW-tävlingar ansöker om sanktion. Tävlingar som anordnas utan sanktion kan leda till tråkiga påföljder enligt Svenska Budo & Kampsportsförbundets stadgar både för arrangören och den enskilde tävlande och dennes förening. Det kan också skada förbundet om det arrangeras tävlingar som inte är sanktionerade, det kommer att bli svårare när olika ekonomiska stöd ska fördelas. Efter genomförd sanktionerad tävling ska sjuksköterskan på tävlingen fylla i en rapport med information med hur många matcher det var på tävlingen och vilka skador som uppstod. Rapporten skickas sedan in till förbundet. Har ni frågor gällande sanktionerade tävlingar vänligen kontakta styrelsen på kontakt@subwrestling.se.

För att man ska få delta på en sanktionerad SW-tävling krävs det att föreningen är ansluten till SSWF. För mer information om hur en förening ansluter sig finns att läsa på http://www.subwrestling.se/?page_id=319. Vi uppmanar alla föreningar att rapportera in rätt medlemsantal.

Desto fler tävlingar och övrig verksamhet såsom elittränarutbildning mm samt registrerade medlemmar i SSWF desto mer anslag får förbundet och kan genom detta förbättra och utveckla SW-verksamheten i Sverige. Via medlemskap i SSWF blir dessutom alla medlemmar skadeförsäkrade genom Svenska Budo & Kampsportsförbundets gruppförsäkring.