rebelz.se

Blomkålsöra, husköp och annat gött

Hej!

Jag har gått och blivit husägare. Se på fan. För 1 år sen trodde jag knappast att jag skulle vara i den situation jag är i, just nu. Man kan nog kalla mig både naiv, drömmare och helt dum i huvudet. Men jag träffade min sambo för ca 6 månader sen, vi träffades via jobbet och började umgås som vänner i princip dagligen med lite undantag. Det ena ledde till det andra och vi inledde ca 2-3 månader senare en kärleksrelation. Detta har inte varit pirrigt eller en dans på rosor hela vägen – men fan vad värt allting har varit. Vi satte oss ner och kollade på alternativa boendeformer, då hon nu bor i en 2:a med sin dotter och jag har en 1:a. Vi märkte ganska snart att huspriserna kontra schyssta lägenheter och deras priser inte låg jättelångt ifrån varandra och resonerade som sådant att se på hela relationen ur ett långsiktigt perspektiv och satsade för att vinna (som en vinnare bör göra?) med ett husköp. Vi letade och letade och har nu hittat något som mer eller mindre liknar vårt drömhus! Det är en del renovering som ska göras, men går allt som det ska så bör det vara inflyttningklart i kanske mitten av juni. Det känns helt underbart och jag känner mig exalterad bara jag tänker på det!

Med matchträningen har det gått sådär, jag åkte på en smäll under en sparringsession och fick ett nytt uppsvullnat öra. Eftersom svullnaden inte la sig till på måndagen så tog jag beslut att åka in och skära upp det, förra veckan. På onsdagspasset fick jag därför spendera tid med säcken under 1,5 timme inkl. fys och i lördags var jag på BJJ-seminarium med Malmö Fightzone och det eminenta svartbältet Stephan Seidl. Vi gick igenom väldigt nyttiga grejer kring stängd guard med diverse lösningar på olika situationer, och smådetaljer som förbättrar gamet. Testade många grejer på sparringen redan direkt efteråt och satte några av dom ingångar till submissions som Seidl lärde ut. Ett sådant här läger är ovärderligt för utvecklingen, helt klart och jag uppskattar dom lika mycket varenda gång!

I måndags blev det fokus på stående, med mycket sparring både närdistansboxning och med sparkar. Passet avslutades med fys (500 slag) och därefter matchsparring där jag jobbade mycket med att vara väldigt aggressiv framåt med boxningen för att clincha och gå på nedtagning och kontrollera motståndaren från min topposition. Det gick utomordentligt bra, det jag måste få in är mer slagserier men man blir ibland för rädd för att förlora positionen och vill därför köra mycket lay n pray när man väl ligger på topp i MMA för att ha en ”säker” position innan man börjar avfyrar slagserier. Ikväll tänkte jag köra dubbelpass, först MMA och sen även kika om jag är fit nog för att hänga med lite på thaiboxningspasset. Imorgo0n blir det BJJ och sen på fredag MMA-sparring, efter att några hantverkare ska kika lite på huset. Blir bra skit!

Rulla lugnt!