rebelz.se

Debutant

Hej hej hallå på er

Karin heter jag. Jag har hunnit bli 26,  är född och uppvuxen i Södertälje men numera bor jag tillsammans med sambo och dotter en liten bit utanför Trosa i Sörmland.


Mini-me & jag

Jag hittade till BJJ ganska sent. Ptja, vi kan ta det från början.
Fick barn i maj ’11 och ungefär 4 månader senare började träningspeppen sakteliga uppenbara sig. Eftersom min sambo Daniel varit MMA-utövare i några år så blev jag lite sugen på att testa jag också. Men jag var lite för osäker för att våga mig in på ordinarie MMA-pass där jag skulle bli tvungen att sparras med de stora, starka pojkarna. Så tur var väl att vår lokala klubb (Funfighters – Trosa/Vagnhärad Kampförening) erbjöd MMA för tjejer en dag i veckan.
Så dit gick jag. Och fast blev jag.
Det var ju mycket att ta in första gångerna, med slag- och sparktekniker, alla nya konstiga ord och begrepp, och att bara ta sig över spärren att – mer eller mindre – brotta ner någon! Jääätteläskigt ju!
Jag var ganska vilsen i pannkakan till en början. Men efter några veckors utövande hade jag i alla fall kommit så pass långt att jag hittat en klar favorit bland de olika beståndsdelarna i MMA. Gissa vilken. Jaaa, markkampen så klart!


SGL Tyresö

Började få feeling för brottningen och det där med submissions. Vid den tidpunkten – november ’11 ungefär – hade klubben BJJ på schemat en gång i veckan. Måndagskvällar. Sambon brukade gå. Så en måndag åkte vi och köpte en gi till mig och ordnade med barnvakt. Jag skulle få testa på brasiliansk jiu-jitsu!
Kändes ovant att ha dräkten på sig. Själva träningspasset sen var helt galet! Redan under uppvärmningen med alla olika kullerbyttavarianter och skumma akrobatiska övningar var jag total-ägd. Där kände man sig som en riktig färsking bland proffs, men hade det inte varit för att jag blev så varmt välkomnad av tränare och träningskamrater så hade jag nog inte vågat mig tillbaka. Tacka vet jag mina träningskamrater!

Efter årsskiftet kom klubben och tränarna överens om att lägga in ett extra BJJ-pass på onsdagar hos oss. Tränarna – Ariel Striim och Bruno Matias – undervisar i vanliga fall på Flow BJJ i Järna.
Efter att vi började köra på ett par gånger i veckan så tog även det lilla beroendet fart.^^ En liten förälskelse kan man kanske kalla det.
Tiden gick och det började närma sig tävling. Jag kände mig inte alls redo. Kunde eventuellt tänka mig att köra någon tävling i höst eller nästa år. Men av någon anledning så fick jag ett infall en kväll och anmälde mig till Nordic BJJ Open. Vad hade jag nu ställt till med egentligen?
Tävlingshelgen kom. Nerverna gjorde sig påminda.
6 tävlande i min klass. -53,5 kg, vitbälte, damer.
I första omgången blev jag direktlottad vidare. I andra omgången, dvs. första matchen mötte jag en lång och stark tjej. Hon kom att bli känd som Maskinen för mig. Maskinen tog mig på poäng, men jag är glad att jag höll ut de 5 minutrarna i min allra första match. Debuten! Då var den gjord. Andas ut.
I andra matchen – bronsmatchen – mötte jag en kortare tjej. Jag höll mig lite passiv, ville känna av läget. Hade ingen som helt taktik. Så om jag minns allt rätt så drog hon in mig i sin guard, men på nåt vänster lyckades jag vända på steken och plocka in henne i min guard. Där började jag jobba på en armbar, och när jag fått bra tag om hennes överarm så greppade jag tag i motsatt axel, slängde över benet, hon snurrare, jag hängde på, och så drog jag till sist ut henne. Vinst. VINST! Va!? Jag tog hem bronset. Vilken känsla 🙂

Klubbens medaljörer från NOC

Så man kan säga att det här är min början till BJJ och Submission Wrestling.
I helgen tävlade jag i ”-53, nybörjare, damer” på Grapplingligan i Tyresö. Jag missade första deltävlingen i Norrköping (Funfighters tillhör region Öst) pga. sjukdom, så jag ställde upp för Järna-klubben Flow BJJ i region Sthlm istället.
Gick två matcher. Första vann jag efter 43 sekunder på armbar och andra blev oavgjord, så det gav mig 4 poäng och en ledande plats i rankingen 🙂 Behöver jag säga att jag är nöjd, stolt och glad?? Glad framförallt för att jag har hittat en sport som kommit att betyda otroligt mycket för mig, som utöver en stark kropp även gett mig ett starkt inre och som dessutom gjort att jag fått lära känna och träna tillsammans med underbart fina människor.

SGL Tyresö

Nästa steg i tävlingssammanhang blir SM i Submission Wrestling. Vecka 17 åker jag till Portugal och tränar med Martin Lidberg och Jörgen Kruth en vecka, så missar Stockholm Open BJJ, men kommer få ut enormt mycket av att träna med två av våra främsta kampsportare en hel vecka – så surar inte 🙂 Det kommer ju fler BJJ-tävlingar!

Tack för titten på min sida här på Grapplingbloggen – på återseende 🙂