rebelz.se

SSWF söker fler personer till domarutbildningen

Svenska Submission Wrestling Förbundet hoppas på att fler personer och föreningar ska delta på FILA domarutbildningen som är den 19 maj i Nyköping, dagen innan SW SM. Texten nedanför är från www.subwrestling.se.

Det har tävlats i Submission Wrestling/Grappling i snart 15 år i Sverige. Äntligen har det för utövarna blivit möjligt att tävla under samma regelsystem och viktklasser på SW-tävlingar, SM, EM och VM. För att säkerställa kvalitén på domarkåren och skapa förutsättningar för nya domare arrangeras en domarutbildning den 19 maj i Nyköping där vi hoppas att alla föreningar skickar deltagare. Utbildningsledare blir Ahmed Korchi från FILA. Det är gratis för alla att gå utbildningen, men utbildningen medför också kostnader för förbundet. Satsning på domarutbildningen är för att vi i Sverige ska få en utbildad och bra domarkår. OBS att det inte finns några förkunskapskrav för att delta på utbildningen. Alla som är intresserade av att döma på SW-tävlingar har nu möjligheten att utbilda sig.

Idag är det endast 6st föreningar representerade bland de personer som kommer på domarutbildningen den 19 maj. Totalt finns det 85st föreningar anslutna till SSWF samt ytterligare några till på väg in. Att alla föreningar är med och hjälper till att utbilda en domarkår är en förutsättning för att vår idrott ska fortsätta utvecklas som den har gjort de senaste åren samt att det blir enklare att arrangera fler tävlingar i Sverige då det finns flera domare att tillgå. Det är viktigt att vi både har mindre och större tävlingar runt om i landet.

För att tävla inom Thaiboxning och Shootfighting finns det som krav att varje förening skickar en domare för att deras medlemmar skall få tävla. Detta är något som SSWF i framtiden kommer vara tvungna att överväga att införa om domarkåren förblir låg till antalet.

Till SM i år har också den större majoriteten av erfarna domare tackat nej till att döma. Det medför större kostnader för arrangör och även förbundet som i år hjälper till att anordna SM. Till nästa år kan det bli dubbel startavgift för de tävlande som kommer från föreningar som inte har utbildade domare.

Så passa på att gå domarutbildning helt gratis i år!

Anmälan till domarutbildningen den 19 maj i Nyköping görs genom att maila till kassor@subwrestling.se.