rebelz.se

Kommentarer till blogginlägg

Efter att jag kommenterat ett blogginlägg här på Grapplingbloggen har en person gått till personligt angrepp mot mig. Jag vill därför skriva detta inlägg för att inte osanningar ska bli sanningar för folk som läser.

Det jag gjorde var att kommentera ett inlägg om FILA;s regelsystem där jag tyckte att felaktiga antaganden gjordes. Därefter lade jag in ett eget inlägg för att beskriva hur jag upplever FILA;s regelsystem och SSWF;s anslutning till FILA.

Häromdagen berättade några vänner att det skrivits väldigt negativa saker om mig på denna blogg. Alla får ju naturligtvis ha sina åsikter om folk men jag tycker att det är en del grova påhopp som jag gärna vill kommentera.

Jag anser också att Ida Hansson är en fantastisk utövare och hon har placerat sig på medaljplats på både Bjj VM och ADCC VM, vilket är otroligt stort. Jag har som det skrivs i bloggen aldrig jämfört mina medaljer med hennes, varför skulle jag göra det? Naturligtvis är hennes prestationer mycket större. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så kan ju många från samma land tävla i varje viktklass och Brasilien är ju väldigt dominant, med viss konkurrens av USA så naturligtvis blir det mycket svårare att placera sig då. När det kommer till prestige och svårighet att placera sig i olika tävlingar så hamnar såklart ADCC och IBJJF Nogi bjj svartbältesdivision före FILA;s VM. Det är inte någon som säger något om det, i alla fall inte jag. Däremot tycker jag att det är respektlöst att helt förkasta prestationer på FILA;s mästerskap.

Det insinueras också att jag skulle ha något emot ADCC och att jag inte tävlar i dessa tävlingar. Jag tycker väldigt bra om ADCC och har flera gånger tävlat på dessa tävlingar, senast förra året på ADCC European Trials i Åbo. Jag tycker dessutom väldigt bra om Marko Leisten som är ADCC President.

Jag anser inte att det ska finnas det ena eller det andra utan att både ADCC, FILA och IBJJF ska kunna arrangera tävlingar utan att det ska vara någon negativ konkurrens dem emellan.

Det jag skrev var att om man ska tävla i landslag i submission wrestling är det FILA som fungerar bäst eftersom SSWF är medlemmar i Riksidrottsförbundet via Budo och kampsportsförbundet.

Att jag skulle tävla lite och inte på några stora viktiga tävlingar stämmer till viss del. Jag har sedan jag blev pappa tävlat betydligt mindre än tidigare men ändå försökt åka på stora tävlingar som t.ex. ADCC trials och SM. Under alla år förut har jag varit en av dem som åkt på varenda tävling.

Att utmana mig till SM i Bjj känns lite löjligt tycker jag. Personen som utmanat mig är säkert jätteduktig och skulle kanske vinna, vad vet jag. Jag har tävlat i många år mot alla möjliga motståndare, säkert både bättre och sämre. Jag har alltid tävlat för att det är roligt.