rebelz.se

Berimbolo party

Tja!

Sedan flertalet månader tillbaka har jag haft problem med i synnerhet en teknik som min kära coach Johan brukar köra med ganska så intensivt och konstant från de la riva, när han får svepet efter att ha hamnat på rygg med mig stående. Det har alltid varit en konstig känsla över hur uppsnurrad man blir (bokstavligt talat) och jag har försökt hitta defensiven för att motverka det. Jag har själv kört igenom tekniken någon gång, berimbolo – men utan att den fastnat ordentligt.

Så igår var det drillar i 1 timma, jag var på plats och körde lite marklyft och bänkpress en timma innan, för att komplettera styrkemässigt. Sedan bar det av till drillarna och det inleddes med De la riva och ryggtagning och följdes upp med drill på berimbolon och den satt inte exemplariskt, men tillräckligt för att man börjar känna sig lite hyfsat nöjd. Det är en komplicerad ryggtagning, särskilt för den som blir utsatt för den.

UPDATE: http://thejiujitsulab.wordpress.com/2011/05/07/berimbolo/ hittade en artikel om Berimbolo på JiuJitsuLab.

Satt nu och började läsa på Välfärdsmyter av Daniel Ankarloo men somnade till (lilltjejen har varit vaken inatt, igen..) och vaknade nu vid 11. Men bra bok! Rekommenderas varmt för den som vill följa skådespelet gällande nedskärningar i offentlig sektor, där mycket kritik handlar om den så kallade ”finansieringsproblematiken” samt att man helt tappat den ideologiska fåran i den offentliga debatten gällande vilket samhälle man faktiskt eftersträvar. Utan allt handlar om det samhälle som finns idag och ramarna för det. Jag kanske skriver något längre på ämnet framöver om lusten faller på.

I helgen vankas det läger med Stephan Seidl från Fightzone Malmö, och idag blir det ofrivillig vila då jag åkt på början på en förkylning och vill gärna vara kry och frisk till timmarna BJJ i helgen. 🙂