rebelz.se

Helg med massa jiu jitsu!

Jag har fått möjligheten att spendera helgen på Kalmar Fightzone med ett härligt gäng blandat från egna klubben, karlskrona, oskarshamn och Malmö Fightzone. Det har varit sjukt lärorikt med många AHA-moment, och åter igen en bekräftelse på att enkelt ofta är bäst.

Man har en tendens att i sin grappling bli lite för inrutad i sitt egna tänk, man ser inte riktigt utanför boxen och ser den enkla lösningen. Istället, som i vanliga livet, ska man alltid göra det mer komplicerat för sig än vad det behöver vara.

Stephan Seidl hade en röd tråd genom hela seminariet som egentligen bygger på kombinationsspelet i Jiu Jitsun. Jag själv har haft det problemet att jag blockerar mig själv i huvudet när jag ska försöka mig på ett svep,/ett lås/en passering och när den inte fungerar som jag vill så fryser jag och står bara och försöker få till svep/passering/lås som inte funkar av någon onämnd anledning – istället för att se att om jag släpper här kan jag faktiskt passera på andra sidan, eller ta rygg, eller kanske få till ett annat lås istället. Det som gav mig mycket i helgen var dels enskilda tekniker, men framförallt rörelsescheman och ett kombinationsflöde i min jiu jitsu.

Jag kände redan på avslutnings sparringen igår efter dom första övningarna hur mitt rull började lossna när jag väl började köra mer med kombinationsflöde och rörelseschemat. Flödet är otroligt viktigt i jiu jitsu, otroligt viktigt. Med den otroligt pedagogiska förklaringen jag fick under helgen så var det som om man kunde höra lampan tändas ovanför mitt huvud. Jag rullade lugnt, lyckades få in det jag drillat senaste veckorna (berimbolo och att ta rygg från de la riva) i sparringen på ett sätt så det verkligen funkade. Jag kommer även ta med mig de tekniker som vi fick möjlighet att drilla in i absurdum under helgen och förhoppningsvis implementera det i mitt egna game framöver. Tack för helgen!

Jag vill även passa på att säga GRATTIS till Halle, Nathalie och Johan, där de två förstnämnda fick sina blåa bälten idag och den sistnämnde sitt efterlängtade bruna bälte! Välförtjänt allihop! Bra jobbat!

Tack för teknikerna, drillarna, sparringen, skratten och en skön helg alla!