rebelz.se

Rubberguard & Turtla, Basics?

Vilka är dom mest basic rörelserna i grappling?  Ett vanligt tränare och elev scenario på grappling klubbar kan vara; ”Kan du visa mig rubber-guard?” -Det är bättre du tränar på basics först!”

Men vad är basics? Två av dom första rörelser man gör i livet är ju att gå från rygg till alla fyra och rubberguard.

Daniela’s rubberguard

Dock suger dom flesta grapplers inte på tårna 😉 Sen så vill jag tro att positioner som rubberguard, x-guard, de la riva ovs är i högsta grad basics.
Det är när man börjar bygga på tekniker utifrån en position/teknik som det blir avancerat. Även om en armbar från guard är basic, en triangel från guard är basic. Lägger man ihop det i en serie under sparring så får du en avancerad teknik.

I januari får jag chansen att bättra på mina basics rejält, då åker jag för första gången till Brasilien, vi ska åka ner till tjejens familj i Joao Pessoa och fira hennes Mormors 96 årsdag! Silken grej, tänk att när hon var 15 år var året 1935, sinnes.

Klubb utbudet verkar vara stort vart man än åker i Brasilien, men jag har redan bestämt mig för att träna på den finaste vid stranden 😉 http://www.bjjheroes.com/bjj-fighters/tarcisio-jardim som tränare, efter lite youtube klipp så verkar det som han är duktig på benlås och kontringar på berimbolo som vi drillat på klubben, hoppas jag kan lära mig nya grejer där borta.

Ha det bäst! 🙂