rebelz.se

Jag lägger av.

Jag har tänkt tanken men slagit bort den. Avfärdat den som ett icke valbart alternativ. Men jag har ändå fortsatt att tänka tanken och jag har blivit argare och argare. Och idag har jag kommit fram till att det är det enda valet jag har.

Jag snackar om vistelserapporteringen. Det är ett sådant otroligt integritetskränkande system att jag inte förstår hur det kan vara lagligt. Att jag ska rapportera vart jag sover och även rapportera vart jag kommer befinna mig en timme om dagen på min semester- det är inte okej. Inte på något sätt.

Att de dessutom är helt omedgörliga att anpassa sig efter mitt liv, är droppen som får bägaren att rinna över.

Det finns så många bättre sätt detta skulle kunna fungera på. 

Nej, det här har kommit till den punkten att det är en principsak för mig. Den här övervakningsmentaliteten á la Big Brother-samhälle är ingenting jag tänker vara en del av. Det handlar om min privata fritid som de inkräktar på och det har känts fel på alla tänkbara sätt. Så jag gör det enda jag kan göra för att visa vart jag står i den här frågan.

Jag slutar elitsatsa.

Jag antar att det innebär att jag inte kommer att få åka på VM i november and so be it. Det är Sverige, SW-sporten, som förlorar på att den bästa utövaren i -58 kilosklassen inte åker på VM. 

Jag förlorar också på det, självklart. Men jag är så förbannad att jag är beredd att offra detta. Jag tänker inte ställa upp på att bli övervakad när jag inte har gjort någonting fel. Inte när det finns andra sätt. 

Och vad vill jag uppnå med detta? Ja, sluta behöva gå runt och vara irriterad och arg över det här hela tiden, att detta ska sluta sluka massa onödig energi som jag skulle kunna lägga på annat. Visa vart jag står.

Och jag kan lova att jag tänker göra allt för att vinna SM vareviga år, så att det blir klart och tydligt att den som är bäst lämpad att representera Sverige inte gör det pga Riksidrottsförbundets regler och bestämmelser.

Att visa att istället för att uppmuntra idrotten i Sverige hämmar de den.

Jag hoppas att RF tar kritiken av det här systemet på allvar. Inte för att jag tror att de kommer bry sig så mycket om min lilla protesthandling, men man kan hoppas att det ändå ger dem en tankeställare.

Nu känns det i alla fall skönt. Jag har tagit ett beslut och jag behöver inte vistelserapportera mer. Jag får väl leta upp ett annat land som jag kan tävla för om det nu är möjligt 😉