rebelz.se

dan före dan

Igår kväll publicerade SM-arrangörerna brackets. Det var positiva nyheter för mig måste jag säga. Jag underskattar inte på något sätt mina motståndare. Tvärt om känner jag till deras förmågor mycket väl och vet att jag kommer få jobba hårt för en pallplats men det som gladde mig var att jag hamnade på motsatt sida om trädet både från Maria Fossdal som tränar på min klubb och Ida Hansson som jag tror ingen i klassen vill möta i sin första match.

Istället får jag i min första match möta Hanna Sillen. Går jag vidare blir nästa match mot Sofia Nordenö. Vart Maria Eklund tagit vägen vet jag inte riktigt men det finns säkert en förklaring till att hon är med på anmälningslistan men inte på trädet.

Jag är riktigt förväntansfull inför morgondagen. Extra roligt är det att det är första året som jag faktiskt tävlar i SM. Tidigare två år har jag tävlat som blåbälte och placerat mig i RM så jag känner absolut att jag vill vinna eller åtminstone stå på pallen när dagen är slut. Det finns inget enkelt motstånd längre och det är riktigt roligt att vi är så många damer i klassen. Jag vill minnas att det endast var en damklass för bara två år sen. BJJ växer och utövarna blir fler, även i de högre bältesklasserna. Lite grand känns det som att man är med och skriver historia för varje gång man deltar i en tävling. Jag undrar ofta vad man om 20 år kommer säga om oss som står på tävlingsmattan idag. Framtiden får utvisa.

Nu ska jag göra mina sista arbetsuppgifter och sen åka hem och packa ihop det sista. I eftermiddag åker vi till Västerås och imorgon smäller det. Håll tummarna för mig. Jag återkommer så fort det finns något att rapportera.

 

Vi ses på mattan

Diana