rebelz.se

London Open och EM!!

halllå alla glada!!!

Hoppas ni har det bra i höstkylan, nåt som värmde mitt hkärta var helgens tävling. Det blev ett guld och london open bjj och ett EM Guld i No Gi så jag kom hem idag rätt så lycklig.

Förutom tävlingen i sig var de otroligt underbart att komma hem, jag vet att många tycker om london och england men utifrån det jag har sett så förstår jag dem inte alls. Jag har nog aldrig tappat bort mig så många gånger i en stad som jag gjorde den här helgen. Att ta sig till tävlingen kändes mer som ett practical joke än någonting annat. Att fråga tio olika människor om vart en bussstation ligger och få tio olika svar känns ju bara skrattretande. Aja här kommer lite om tävlingen.

På lördagen var det london open som var med gi och vikten var bra redan innan. Efter en massa snurrande på morgonen kom vi äntligen fram till hallen. Hade planerat att vara där två timmar innan men blev bara en timme innnan. Tack och lov så hann jag värma upp ordentligt ändå.
Första matchen var mot Michelle Hamm, jag kände mig väldigt mycket starkare än henne och matchen var min. Jag fick en snabb armbar på henne och det kändes bra. Dock blev det lite stress mellan match nmr 1 och två, jag höll mig lugn men kände att det tog lite energi. Gick in mot Vanessa English, en rätt så Jobbig stil, väldigt energisk. Jag drog guard, letade avslut men kände aldrig att jag hade ett riktigt bra läge, hon försvarade bra och jag slarvade lite. Lyckades dock få ett bra armbar läge, hon försvarade, lite scramble senare så lyckades jag svepa henne, sen gick jag på vadlås, men hon satte sig upp fick poäng men jag vann matchen på fördelar.

Finalen var snabb, armlås efter 30 sekunder och det kändes nice!!! Dock gick det åt väldigt mycket energi av att vara i hallen. De hade tryckt in en simhall, krav maga klass, racketrum, klätterväg och bjj tävling i samma hall. Det gick inte att andas ordentligt och ljudnivån var hög. Så för att spara energi inför morgondagen, så skippade jag den öppna viktklassen och vilade istället.

Nästa morgon var det dags för no gi em, vikten var sådär så frukost bestod av en tredjedels proteinbar. Började värma upp, efter ett tag kollade jag vikten och insåg att jag väger alldeles för mycket. Lång story short eller rättare sagt låååååång uppvärmnig… Och jag lyckades väga in med nöd och näppe. Dock inte mycket vätska i kroppen. Första matchen var ju alltså inte den bästa, låg under i början på poäng men lyckades svepa tillbaka poängen och dessutom få in ett bra amrbar försök och svepte i och med det. Jag vann med två poäng. Sen var dte dags för final mot Vanessa English, jag var bestämd att göra en bättre match så jag laddade om och gick in och gjorde min grej. Avslutade snabbt som tusan på en armbar och ett EM Guld var helt plötsligt mitt.

Kändes grymt bra att få lyckas med det jag hade som mål, kändes härligt att tävla och stå högst upp på pallen. Älskar att vara uppe på tävlingsmattan och den känslan fick jag verkligen i helgen. Efter en massa hejande på Johannes som efter en gryyyyyyym prestation tog brons (han var nära att ta mer än så) så kändes det dock som att enrgin var slut. Trots resorb ocwh mat kändes inte kroppen pigg överhuvudtaget. Såg att det fanns några som vägde upp mot 70-80 kilo i lila öppna och kände att nej, jag orkar helt enkelt inte lägge mig under nån som väger 30 kilo mer idag. Så jag nöjde mig med mina två guldmedaljer, kramade om alla VBC, Hilti och Dynamix svenskar som höll stämningen på topp under hela helgen, tog med mig min fina Johannes, som har coachat mig, stöttat mig, och presterat själv, och så drog vi och åt som aldrig förr. Vi stoppade i oss all indisk mat som vi kunde få tag på, jag var så mätt så jag knappt kunde se och livet känns rätt så härligt. Trots att vi faktiskt var i regniga tråkiga england.

Vill bara säga tack till Nacka Dojo för allt!! Tack för alla gratulationer och tack för en bra helg!!!

Peace out!!