rebelz.se

hemma igen

Det har varit 2 riktigt bra träningsdagar på nya Nacka Dojo. Riktigt roligt att träffa så många tävlingsfokuserade BJJ-utövare och så fantastiska talanger. Vi som var där var ändå bara en bråkdel av alla sjukt duktiga fightes som finns i vårt avlånga land och jag kan inte låta bli att tänka att BJJ-Sverige går en ljus framtid till mötes.
Vi var väl drygt ett tjugotal personer som träffades lördag morgon och avverkade 3 sparringpass bestående av olika situationsövningar och en del fri sparring. Min absoluta favorit var när vi tränade på starter. Startträning går ut på att man ”kalibrerar” hjärnan och på ganska kort tid, typ 30 sekunder, går in och får ett snabbt övertag i matchen. Kastar, drar guard eller bara hittar sina grepp om man inte hinner få en dominant position. Tanken är att man ska träna sig på att snabbt få ett övertag och äga matchen. Såååå nyttigt men ack så svårt.  Efter ca.30 sekunder bryter man och börjar om.
Vi tränade även på alla andra tänkbara situationer och positioner och fick även möjlighet att träna oss i coachingens ädla  konst. Två dagar och fem pass senare mår man som man förtjänar.Kroppen är dränerad på all kraft och ork men själen är närmast euforisk. Tävlingssuget är på topp och jag ser fram emot kommande veckas träning även om det inleds med vilodag imorgon.
Mitt nya upplägg med kosttillskott (rosenrot, vitargo, BCAA-XX) har ocskå funkat bra och jag tycker inte att jag blivit slö eller energilös nån gång under träningen. Tyvärr har axeln sagt ifrån ett par gånger på grund av utmattning men jag höll för alla fem passen och det känns kanon.
Jag är väldigt glad att jag fått chansen att vara med i landslagsgruppen och även om jag får förstklassig träning på min klubb här hemma så tycker jag att just dessa läger ger mig den där lilla extraknuffen som gör att jag kan växla upp min träning här hemma också. Den här gången var det ett öppet läger och jag kan bara beklaga att inte flera tog chansen att vara med. Hoppas på att flera passar på nästa gång.

Avslutningsvis vill jag tacka alla grymma deltagare och coach Rickard Carneborn för en fantastisk helg.

vi ses på tävlingsmattan

/diana