rebelz.se

FILA no-gi VM 2012

Jag tänkte skriva lite om VM 2012 som gick i Krakow Polen förra helgen. Börjar med orsaken att jag ens var där. För 2 år sen började Sofia hedqvist träna hos oss, efter 2 månader gick hon sin första match och vann, efter det rullade det på rätt fort första SM efter 6 månaders träning där blev det två silver ett i viktklassen och ett i öppna. I år gjorde Fia en fantastisk trippel, SM-guld, Em-guld och Vm-guld. Jag och Mia (min fru) bestämde oss för att åka med till Polen för att stötta och heja på, kul att se en så stor tävling med bra grapplers också. Vi vågade inte släppa iväg Fia ensam efter hennes resa till bryssel (EM) mer om den resan en annan gång kanske.

Vi kom fram till Krakow på fredag förmiddag men då de var dimma där så kunde vi inte landa, tur nog fanns en annan flygplats runt 10 mil bort där vi kunde landa så de blev en liten bussresa extra. När vi landat förstog vi dimm problemet, helt sjukt aldrig sett värre dimma i hela mitt liv. Dimman höll i sig ända till söndag då vi skulle åka hem så de enda vi sett av Polen är flygplats, dimma, hotell, arena och mer dimma.

Vi var på plats i Arenan vid 11 på lördagen sen väntade som vanligt en extremt lång väntan som på alla tävlingar. Det rullade på hyffsat och de var riktigt spännande hela tiden då svenskarna avlöste varann på mattorna. Tyckte så synd om min vän Rami Aziz som efter massiva flygproblem dök upp på arenan precis i tid för att väga in och direkt in på mattan. Han gjorde en bra insats men domarna ansåg att han inte var tillräckligt aktiv och dömdes bort..helt felaktigt tycker jag.

Äntligen var det då dags för Fia att kliva upp..hjärtat bultade extra hårt nu, hon fick stå över första matchen och mötte grekiskan i andra. Fia har en förmåga att bygga upp vissa motståndare till monster, vilken hon gjort med denna grekiska. Som väntat vann Fia, siffrorna 4-2. Var lite illa ute i slutet då hon nästan gav bort ryggen men löste det hela fint.

Så var det dags för finalen. Jag har varit helt säker på att Fia skulle ta guldet ändå sen vi började träna för VM så jag var ganska lugn. Hon mötte en polska som såg ut att ha en riktigt bra brottning men Fias grej är ju att kontra brottare och alltid hamna överst. Efter att ha försökt ta ner henne ett par hundra ggr i dojon vet jag hur svårt det är och som väntat lyckades inte polskan nå bättre. Fia hamnade på top tog ryggen spenderade sista två minuterna med att försöka strypa ut men hon var envis. Vinst 5-0 och guldet var vårt 😀

Efter alla dessa timmar vi spenderat på mattan och på gymmet kändes det otroligt skönt. Här måste jag lägga in ett jättestort tack till Mia som stått ut med all tid jag tränat och pratat om Fia jag vet att de blivit lite mycket ibland 🙂 Stort tack till vår klubb Sandviken Budo och kampsportsklubb som sponsrade vår resa.

Mia med sitt silver från Nevertap Asia

På kvällen åkte vi bussen till hotellet där alla tävlanden bodde, snikade åt oss gratis mat innan vi drog till vårt hotell där det blev mer mat. Hemresan gick väldigt smidigt. Nu laddar vi om för nya mål nästa år.