rebelz.se

Träning i Usa

Träning i USA.

Nästa fredag åker vi till USA för tredje gången, vi åker (som vanligt) till Las vegas för träning och avkoppling. Jag tänkte skriva lite om träningen i USA, första resan tränade vi på Wanderlei Silvas gym och andra resan på Tapout.

Vi börjar väl med träningen på Wands, vi körde boxning, mma och sparringpass där så tyvärr ingen info för er grapplers men de får ni leva med. Vi fick betala 100 dollar/vecka för träningen då ingick alla pass plus gymdelen. Vi bodde på strippen och de tog ca 5-7 min med bil till Wands på morgonen, kvällstid betydligt längre då strippen är väldigt trafikerad då.

Boxningspassen leddes av Mike Smith, gammal boxningstränare och ansvarig för strikingen på Wands. Som vanligt i USA inte speciellt mycket teknikträning utan mer fys och nötning. Typ hoppa hopprep banka säck tillbaka och hoppa osv. En del boxningsparring också, mottot för sparring i Usa är gå för knock i varje slag så det blev rätt tufft där.

MMA passen var största besvikelsen faktiskt. Inte en enda teknikövning eller drill utan bara massa fys en timme rätt igenom. Efter varje fysövning tänkte jag hela tiden att nu blir det nog teknik men de blev aldrig det. Tror tanken är att man ska gå på mer privata pass med tränarna för att få teknikträningen. Passet var iofs roligt men att kalla det MMA pass tycker jag va lite konstigt. tex skulle vi köra ground and pound på stor mitts som en kille liggandes mot buren höll i, men inge tanke bakom att så här kan man kotrollera eller så här slår man utan de var bara att banka på.

Jag hade lite tur och fick vara med på kvällsparringen för teamet där på Wands, men i sann amerikansk anda så var det nästan ingen som ville sparra första kvällarna, men sen när Wand kom dit och var med så var det plötsligt skitmycket folk där som alla ville köra. Sparring i Usa är lika med match, det gick inte att hålla igen utan de var bara att panga på för kung och fosterland, så det kan ni vara beredd på om ni ska träna där på andra sidan. 🙂

Andra resan dit så tränade vi på Tapout, grymt stort gym. Där körde jag bara no-gi morgonpass med Vinnie Magalhaes. Mia körde några strength and conditioning pass där också.

På morgonpassen var det ganska glest med folk vilket var ganska bra då man fick mer utbyte av tränaren. Vinnie är ju brasse så första morgonen så dök han inte ens upp så jag högg nån kille som var där så rullade vi en timme. Dom andra passen var han däremot där, han höll världens tråkigaste uppvärmning som bestog av att vi fick jogga runt mattan i sådär 10-15 minuter medans han satt och pillade på sin mobil. Uttöver det så var passen riktigt bra, Vinnie är mycket för rubberguard vilket vi körde hela veckan. Det var riktigt kul eftersom jag aldrig kört de tidigare och otroligt nog lyckades jag hyffsat trots min ganska dåliga rörlighet. På Tapout var dom riktigt schyssta och vi fick träna gratis hela tiden vi var där.

Nästa vecka åker vi som sagt för tredje gången och den här gången är det mer fokus på träningen vi tänkte få in pass på Xtreme couture, Wands och även Robert drysdale ju-jutsu. Ser mycket fram emot att träna med Drysdale, vi har mailat och kollat upp att de är ok att vi är med på hans pro-fighter pass så de kommer nog bli grymt. Fokus för träningen denna gång är grappling och ett par pass boxning.