rebelz.se

EM 2013 två silvermedaljer

Hej hallå allihopa.
Dags att summera årets första tävling och början på min mest intensiva tävlingsperiod under året. Inför EM kändes det bra, vikten var sjukt bra och jag kände mig supertaggad.

Åkte ner på onsdagskvällen, flyget gick okej och sen nästa dag kollade jag in några andra svenskar som körde. Försökte hålla mig borta så mycket som möjligt från arenan ändå för att spara upp energi. Vaknade upp på fredagen, dagen då jag skulle tävla och jag såg redan i spegeln att vikten var bra. Jag vägde sedan in på 57.6, let me just say i was skiiiiinnny!! Första matchen var mot en tjej från checkmat, jag drog guard, satte upp triangel och vann på avklapp.en skln första match och jag kände mig verkligen grymt bra. Nästa match var lite tuffare mötte en engelska fårn gracie barra, letade setups från guard men lyckades ta rygg och sedan mount. Jag försökte stypa ut henne men fick mjölksyra från helvetet så jag nöjde mig med poäng.

Sen kom jag till finalen. Vi båda drog guard, därifrån letade vi båda eft samma saker och det blev en intensiv men rätt så händelselös match, jag gick på ett berimbolo försök och letade rygg, kände att det var så nära att jag bestämde mig för att försöka igen. Då sätter hon sig uppp och får därmed en fördel. Jag kollar klockan och hade en dryg minut kvar. Jag gjorde allt jag kunde man hann inte sätta något på den tiden och därmed vann hon på en fördel.

Jag var minst sagt besviken på mig själv, att jag valde att spela det spelet och på sätt inte ta fighten och sätta mig upp. Jag kände mig så grymt grymt bra i de tidigare matcherna och jag hade tränat så hårt för att gå in och ta guldet och så kändes det som om jag snubblade på mållinjen. Men jag anmälde mig till öppna som skulle börja senare samma dag, gick och laddade om och kom tillbaka väldigt revanschsugen.

Dock hade jag inte förväntingar inför öppna, jag kör ju näst minsta viktklassen och det finns en del big ladies out there, så jag tänkte bara gå in och ge allt. Första matchen mötte jag en rutinerad tjej som jag mött förut. Hon kör två tre viktklasser över mig och det kändes. Matchen såg ungefär ut som en instruktionsvideo i hur man gör maxinemos men jag lyckades svepa henne en eller två gånger och vann därmed på poäng. Därefter fick jag möta ännu en stor tjej som var riktigt tuff. Jag minns inte så mycket av matchen förutom att hon ledde i början, sen svepte jag henne och tog rygg och att jag vann på poäng. Därefter var det final, jag hade nämligen tur, jag och min motsåmdare blev seedade i första matchen så jag behövde bara gå tre matcher i öppna istället för fyra. Dock var jag rätt så slut efter allt maxinemos.

Mötte en riktigt teknisk motståndare, jag drog guard, gick på armlås, fick en fördel. Sen lyckades jag svepa henne och efter det kommer jag inte ihåg så mycket mer. Hon fick in två svep på mig men jag var så trött att jag minns faktiskt inte hur. Känner mig glad över min prestation i öppna vitklassen, jag kämpade tills kroppen inte längre svarade. Jag gjorde allt jag kunde och jag gjorde bra ifrån mig.

Såhär i efterhand så önskar jag såklart att jag hade tagit ett guld men om jag tänker endast på hur jag körde på mattan så är jag väldigt glad över hur min jiu jitsu har utvecklats. Jag har tre riktigt stora tävlingar framöver, pan ams, VM och NO gi EM. Inför dessa åker jag till usa och ska träna med det bästa tjejteamet, gracie humaita. Jag tänker ta med mig hungern efter guldet men även vetskapen att jag kan. I alla matcher jag körde på EM kände jag mig som att mina tekniker fanns där. Sen måste jag jobba på väldigt mycket, jag har en otroligt lång väg kvar och misstag gör jag absolut men jag är på väg.

Just nu är jag förkyld dock och det enda jag jobbar på just nu det är att sova bort halsontet, men så fort jag är tilöbaka på mattan så är det gasen i botten. Måste ochså tacka för allt fint stöd jag har fått inför EM och får hela tiden på vägen till mina mål. För Ricard som coachade och skrek och peppade. För min familj som uppmuntrade. För Johannes <3.

Nej nu ska jag vila vi hörs snart!!

Peace out!!!http://www.facebook.com/maxine.thylin?ref=tn_tnmn