rebelz.se

Intervju: Max Lindblad efter European Open 2013

Max_Lindblad_1

Grattis till guldmedaljen. Hur känns det nu efter Europen Open 2013?
Det känns jättebra. Direkt efter åt var jag lite besviken för att jag åkte ut i första matchen i öppna viktklassen, men nu så här några dagar efter känns det skönt att kammat hem ett guld i en IBJJF turnering för första gången.

Hur har din träning sett ut inför European Open?
Jag har tränat 2-3 pass om dagen, det har varit mycket sparring och positions sparring. Vi har även jobbat mycket på våra favorit tekniker. Men framför allt har vi sparrats mycket, många korta hårda byten. Fördelningen på passen har oftast varit ett jiu jitsu pass på morgonen, fys runt lunch och sedan ett pass på kvällen.

Kan du berätta om dina matcher som ledde fram till guldet?
Första matchen gick jag mot en hård finne efter lite svep fram och tillbaka så slutade matchen 4-2 till mig. Andra matchen vann jag ganska snabbt på en triangel. Tredje matchen var även den var hård men jag lyckades både svepa och passera. Fjärde matchen så fick jag ryggen på killen halvvägs in i matchen och lyckades strypa honom. Semifinalen var ett 50/50 krig med fördelar till höger och vänster.  4-2 slutade även den matchen. I finalen mötte jag Horlando Monteiro från Kimura Nova Uniao. Vi båda drar guard samtidigt ,jag sätter mig upp för fördelen. Jag tar en eller två fördelar för passering innan jag blir svept. Efter han sveper mig så känner jag att det finns ett läge för triangeln och lyckas dra in honom i just en triangel.

Max_Lindblad_2

Kenta Hammarström, din tränare, berättade för mig att du är den första svensk som har tagit guld i Herrar Adult Blåttbälte -76 kg. Måste vara en speciell känsla att vara först svensk?
Första svensk. Ja, det känns väll bra men det är inget jag reflekterat över. Får se om jag blir andra svensken att vinna i blått -76 kg i Abu Dhabi nu i år 😉

Vad tyckte du om arrangemanget?
Jättebra, alla viktklasser börjar i tid och allt flyter på. Ända problemet är väl att det kan vara svårt att coacha och höra sin coach. Avspärrningarna är ganska lång från mattorna och det kan vara svårt att höra vad sin coach skriker. Men i just mitt fall är det inga problem då jag har en väldigt högljudd vän som kan göra sig hörd… 😉

Hur ser resten av ditt tävlingsår ut?
Jag har NOC, World Pro Abu Dhabi och Mundial på min lista som tävlingar jag kommer att tävla. Men om plånboken tillåter så kommer jag försöka komma iväg på mera tävlingar.

Man får aldrig glömma dem som är runt en och hjälper till och formar en till den man är. Därför skulle jag vilja ta mig friheten att tack för alla som hjälper till så otroligt mycket. Listan kan göras oändligt lång. Men tack alla på klubben för allt. Tack Hans Jesper och Patrik för allt ni gör för oss. Tack mor och far för att ni står ut med mig. Men framför allt tack Kenta för alla råd all träning alltihopa.

Vill även hälsa till Åsa Stub-Hansen som har det tufft just nu.