rebelz.se

Inspiration i vardagen

Jag har haft så mycket att göra den senaste veckan att jag knappt har hunnit reflektera över det än mindre skriva nåt på bloggen. Jag har tränat en del och jag har varit iväg på kurs i tre dagar. Däremellan har jag försökt klämma in lite träning och lite vardag. Motivationen har ändå varit på topp och det har nog berott på att det varit händelserikt. För att backa tillbaka bandet så började det med att vi förra helgen hade besök på klubben från Janni och Ida från Arte Suave. Som jag nämnt tidigare har båda tjejerna sina rötter på JJK Samurai och några gånger per år hittar de tillbaka för lite hemvändarträning. Det allra bästa är när det infaller så att de båda är här samtidigt. Det är sjukt roligt att få träna med dessa två tjejer som på något sätt i alla fall i mina ögon har uppfunnit hjulet inom svensk dam-BJJ. Förutom att jag flyger som en vante och klappar som en hel tennispublik så blir jag också otroligt inspirerad av dessa tjejers kunskap, ödmjukhet och målmedvetenhet. Tyvärr hann jag bara träna 2 pass med dem för att jag sen var tvungen att åka iväg till Göteborg på utbildning. Utbildningen hade temat ”unga, maskulinitet och våld”. Den var intressant och väckte många tankar om varför våld förekommer i alla samhällen. En bonus med att vara i Göteborg var så klart att jag fick tillfälle att titta in på Yamasaki Academy hos Pilo Stylin & Co. Jag har nog inte varit där sen i somras någon gång och det känns på nåt vis alltid som att komma hem när man är där. Jag rekommenderar verkligen alla att titta in där om ni får möjlighet. Man möts av ett otroligt trevligt gäng och en mycket mjuk och teknisk BJJ. Dessutom är det alltid roligt att komma till en annan klubb och testa ny saker man lärt sig hemma men som är svåra att få till för att alla andra tränar på samma sak.
En annan rolig sak som hänt och som bidragit till ökad inspiration och mycket glädje är att min klubbkamrat Andreas Gustavsson (ingen har väl missat hans EM-guld och alla andra placeringar under året) fick sitt bruna bälte i fredags. Andreas är kanske en av de mest målmedvetna människor jag känner och jag har haft förmånen att följa hans framgång på nära håll. När man ser hur Andreas tränar förstår man också varför det går så bra för honom. Han har mål och mening i allt han gör och han sliter som ett djur. Jag vågar nog påstå att Andreas är ett av de bästa exemplen på att talang (han har säkert en del talang iofsg) har väldigt lite betydelse om man jobbar hårt och framför allt på rätt sätt. Det är alltid roligt att se människor bli premierade för sina ansträngningar och jag ser väldigt mycket fram emot att få se Andreas tävla mot andra brunbälten.
En annan sak jag ser fram emot väldigt mycket är helgens Dynamix-läger som startar imorgon här i Jönköping. Vi får besök av team-medlemmar från hela landet i två dagar och förhoppningsvis kommer det bidra till inspiration inför vårens tävlingar.
Jag skriver mer om detta allt eftersom lägret fortlöper.

Vi ses på mattan
Diana