rebelz.se

två veckor kvar

Det är helt sjukt att det bara är två veckor kvar nu. Jag kan knappt förstå det själv. Förmodligen jobbar min hjärna på högvarv för att tränga bort den tanken men när människor i min omgivning börjar fråga när jag åker och hur lång tid det är kvar tills det smäller och jag motvilligt tvingas svara två veckor så börjar det sakteligen att sjunka in. Än så länge är det helt okej även om nerverna börjar göra sig påminda. Jag känner att alla bitar börjar falla på plats; skadorna läker, sparringen funkar, energin är på topp, vågen rör sig sakta men säkert neråt (vägde 65.5 imorse) och det finns fortfarande tid att göra justeringar och täppa till luckor. Jag känner mig trygg och självsäker och det är skönt. Jag är helt övertygad om att jag kommer ha de bästa förutsättningarna för att göra mitt allra bästa på själva tävlingsdagen och det är en skön känsla. Jag gör vad jag kan och har förberett mig väl. Den sista tiden ska verkligen bara gå åt till att slipa på lite detaljer, jobba upp jävlaranamman och så sista dietbiten. Jag har gått in i den nästsista fasen av viktnedgången. Jag lever på ca 1500 kcal om dagen och det är väldigt lågt med tanke på att jag fortfarande tränar två pass om dagen. Alla pass utom BJJ har dock blivit kortare för att inte slita mer än nödvändigt på kroppen. Jag har tagit bort alla energitäta kolhydrater och lever i princip på kvarg, bär, sallad och kyckling/vit fisk (laxen är för fet). Maten är så enformig just nu att jag faktiskt för det mesta inte är särskilt sugen på mat. Jag knaprar i mig mina salladsblad och känner mig vid varje måltid som en ko på grönbete. Dagens kulinariska höjdpunkt numera är proteindrinken som i princip är det enda som smakar något över huvud taget. Ur den aspekten är det skönt att veta att det är två veckor kvar och resultaten ger tillfredställelse som kompenserar för den tråkiga menyn.
Jag har även efter lite inspiration från landslagslägret och Sebastian Brosches intervju på onthemat.se återupplivat mina yogaskills. Den här veckan har jag kört yoga varje morgon i ca 45 minuter för att stretcha igenom kroppen. Jag märker att det hjälper mig att koppla av och slippa dåliga nerver. Tålamod har aldrig varit min starka sida och jag blir en ganska odräglig människa ju närmare tävling det kommer. Yogan hjälper mig att få en bra start på dagen och en skön känsla i kroppen. Dessutom är det roligt att se hur fort det går att återuppväcka muskelminnet. Det är trots allt minst 4 år sen jag tränade yoga regelbundet.

Jag måste också passa på att tipsa er om Tommy Karlssons (landslagets -100.5 representant) nya hemsida där även han kommer uppdatera inför, under och efter VM. Jag och Tommy kommer att resa tillsammans. Även Andreas Gustavsson och Johan Gustavsson från landslaget samt några ytterligare från min klubb kommer att hänga med oss. Det jag inte hinner uppdatera kommer förmodligen Tommy att skiva om. Vi ska försöka att dela med oss så mycket som möjligt för att förhoppningsvis inspirera er härhemmma och hålla er uppdaterade. Tommy hittar ni på http://tommykarlsson.com/
En riktigt snygg och rolig hemsida som jag verkligen tycker avspeglar Tommys personlighet.

428498_10150886356718821_1550858233_n Det här är en bild på Tommy, mig och Andreas från förra årets VM resa. Jag minns framför allt att vi skrattade mycket.

Vi ses på mattan

Diana