rebelz.se

Intervju: Sophia Nordenö efter FILA VM 2013

Sophia_Nordeno_FILA_VM_2013_NoGi
Sophia lyfts upp av Ida Hansson.

Grattis till guld- och silvermedaljen i -64 kg i No-Gi och Gi Grappling på FILA VM 2013, hur känns det?
Det känns helt fantastiskt! Helt galet med tanke på att jag skadades i slutet av oktober förra året och inte kunde träna på några månader.

Kan du berätta lite om VM-matcherna?
Matcherna jag gick avgjorde jag främst på armlås och axellås från guard. Det var tuffa matcher och framförallt ovant att möta tjejer med brottarbakgrund som har ett lite annat game än vad man är van vid.

Du skadade dig under FILA VM 2012, hur har rehaben gått?
Jag har sedan skadan haft en bra sjukgymnast som hjälpt mig med rehaben vilket har varit tacksamt, samt Att bra tränare och vänner på klubben stöttat mig. jag kom tillbaka till mattan i slutet på januari och tack vare alla på klubben har jag kunnat komma tillbaka 100 procent!

Hur har din tränings sett ut inför FILA VM?
Jag har inte ändrat någon träning väsentligt utan har kört på med ungefär 7-9 blandade pass i veckan samt att jag dundrat på lite mer i sparringen.

I och med silvermedaljen i Gi Grappling så kvalade du in till SportAccord World Combat Games som går i Ryssland i höst, hur känns det?
Det ska bli superkul att få åka till Ryssland och ännu roligare är ju att Anny Hammarsten kommer att åka med och tävla. Det är ju typ kampsportens största tävling har jag fått förstå.

Hur kommer du lägga upp träningen inför World Combat Games?
Inför den tävlingen blir det till att dra på sig gin igen och träna på fot och benlås.

Vilka tävlingar planerar du mer att köra i år?
Övriga tävlingar i år är BJJ SM och SW SM samt Swedish Open och vår klubbs egna no-gi tävling i november. Kan säkert bli någon mera tävling utan för Sverige men inget som är inplanerat för stunden.