rebelz.se

Intervju: Anny Hammarsten efter FILA VM 2013

Anny_Hammarsten_FILA_VM_2013_NoGi

Grattis till guldmedaljen i -58 kg i No-Gi Grappling på FILA VM 2013, hur känns det?
Känns underbart och att det ger mig en plats på SportAccord World Combat Games är nästan ofattbart.

Du har tagit EM-guld, EM- & VM-silver och EM- & VM-brons tidigare i No-Gi Grappling, hur efter längtat var det här VM-guldet?
Det känns som jag snubblat på mållinjen för många gånger tidigare så det var en dröm som gick i uppfyllelse i år.

Kan du berätta om matcherna som ledde fram till guldet?
Ida Hansson satt i min hörna och hjälpte mig igenom matcherna. Jag är grymt tacksam över hennes hjälp. Kände mig otroligt stressad i matchen innan finalen men Ida såg till att lugna mig från hörnan. I finalen hade jag hittat lugnet och blev aldrig stressad av att kanadensiskan tog ledningen. Hon hade en bakgrund från fristilsbrottning och hon körde på aggressivt med mycket driv något som passar mig utmärkt. Jag jämnade ut och tog ryggen och kopplade en strypning så hon klappade ut.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut inför VM?
Allt fokus har legat på VIC tävlingen i Bryssel som var 2 veckor innan VM där jag försökte kvalificerad mig till SportAccord World Combat Games. Jag skadade axeln i ett kast i andra matchen men lyckades vinna den, men förlorade i den tredje matchen. Jag var jättebesviken, allt hade känts så bra innan skadan. Jag fick sen reda på att VM skulle vara min sista chans att kvalificera mig till World Combat Games. Jag vilade första veckan och så körde jag 5 timmar veckan innan VM och axel kändes hyfsad då.

Sverige blev bästa nation under VM och det har vart det svenska SW-förbundets mål sen många år tillbaka. Varför tror du att Sverige lyckades just i år?
Förbundet har satsat mycket tid och pengar på att få ut kunskap om reglerna och jag tror att det är nu vi såg utdelningen av det hela. Sen har landslaget fått mer rutin och något vi alla kände detta år var att samhållningen i laget var kanon, alla stöttade varandra och Lisa Pihl som var med som coach styrde upp allt praktiskt så vi andra bara kunde fokusera på tävlingen. Hon var verkligen ett stöd på VM.

Guldmedaljen under VM ger dig en biljett till SportAccord World Combat Games som går i Ryssland i höst, hur känns det?
Som en dröm som har gått i uppfyllelse.

Hur kommer du lägga upp träningen inför World Combat Games?
Jag kommer lägga mitt instruerande på is tills oktober. Nu kommer jag bara fokusera på min egen träning. Jag kommer lägga in mer fys och styrketräning än jag tidigare har gjort och sedan prioritera min egna träning.