rebelz.se

Grappling i Thailand

thai3 015
Grapplingen i Thailand har verkligen utvecklats på bara ett par år. Dom större thai gymmen har mer och mer börjat med MMA/grappling/Bjj. Bjj hålls oftast av brassar med fina svarta bälten och folk tar verkligen med sig Gi:n hit för att köra. Jag har lite svårt för det då det är 30+ grader här och bara en t-shirt blir plaskblöt direkt. Morgonpasset i Bjj på Phuket top team hade över 30 deltagare med allt från vita till svarta bälten. No gi passen på Tiger hålls av en brasse med svartbälte 4:e dan, så man kan inte klaga på kompetensen här nere. Det har blivit många amerikaner här och duktiga college brottare håller i dom speciella brottningspassen, har inte testat nåt av dom än men rapport kommer så fort jag gjort det.

thai3 017
Så, dagens pass var ett no gi pass på Tiger muay thai och mma. Instruktör var Fernando Macchachero . Började med en ganska rejäl uppvärmning, som vanligt är det lite för mycket jogga runt mattan för min smak men det är väl olika vad man gillar. Körde en hel del räka, kullebyttor och sånt också vilket jag gillar mer.
Första teknikerna var mest drilla ingångar till doubleleg, mest nöta vilket alltid är bra. Det var cirka 20 st på passet imorse, med blandade färdighetsnivåer från MMA proffs till nybörjare.
Tekniken på marken var en double under passering med lite extra lull-lull tillagt, riktigt bra detaljer och nåt jag ska lägga till i mitt game då jag rätt ofta använder just double under passeringen.
Passet var två timmar och sista trettio var det rull eller ja match kan man väl kalla det. Instruktören poängterade flera ggr och verkligen tryckte på att ta de lugnt vi ska inte skada varann, alla vill träna mer osv osv men folk är trots det inte kloka. Inte ens dom som var bra kunde behärska sig. Några flög fram över mattan så man fick verkligen hålla koll runt sig, vissa vill verkligen bara vinna när det ska rullas/sparras. Jag valde mina motståndare ganska bra och undvek dom värsta galningarna, rullade med en kille som hade match om en vecka det var min bästa rond. Lärde mig ett par saker som jag lär ta bort och lägga till mitt game vilket är tanken med hela resan.
Summa summarum, grappling i Thailand är kul och instruktören var grym men se upp med vilka du rullar!

thai3 019