rebelz.se

Summering och samla tankar

Så var det klart då, en galen vecka och tävlingshelg som kändes som den aldrig skulle ta slut. Kom hem till Malmö igen i fredags kl 19.00 efter min fältvecka med skolan. Som samtidigt hade varit en bantningsvecka för mig.Kl 22.30 skulle jag och Malin ta nattåget till Stockholm. Möter en vän på Södervärn som får höra mitt hungergnäll och som säger åt mig att gå hem och vila och göra det jag ska. Ca 1 timme senare står han utanför min port med en räksallad…vad ska man säga? Vissa människor alltså.
Då var redan en maskin tvätt islängd och resväskan uppackad för att bli ompackad igen. Jag kan ju tillägga att jag snittat kanske 4 timmar sömn per natt hela veckan.
Timmarna flyger iväg, tvättar, packar, fixar matlåda till lördagen och sticker iväg till Centralen. Jag och Malin hittar två lediga dubbelsäten där vi sedan försöker slagga hela natten upp till storstan, en halvtimme på vänster sida, en halvtimme på höger och en på rygg. Kände mig som jag gått 10 BJJ-matcher och inte sovit på en vecka när vi var framme kl 06.30. Ut till Tyresö och vänta till tävlingen drog igång. Jag hade hela veckan varit tvärsäker på att min vikt var okej åtminstone till lördagens tävling där jag skulle gå i -64 med GI. Men ack så fel jag hade, fick stå med svettdräkt och hoppa hopprep och vägde in exakt på grammet.
Men sedan gick det bra, fick gå två matcher i viktklassen och vann båda och därmed guldet! Kände mig extremt stark och pepp, även om det så klart var tuffa matcher.
Peppen fanns kvar inför öppna, mötte riktigt bra tjejer och fick gå fyra matcher. I finalmatchen kände jag mig rätt slut och mötte en riktigt bra tjej som jag förlorat mot en gång tidigare, också då i öppna eftersom hon går i en viktklass över mig.
Jag körde på helt fel taktik och kände det nästan som jag gav upp redan innan matchen börjat, ett misstag som jag ska undvika att göra om igen.
Men, ett silver i öppna och jag var riktigt nöjd med flera av mina matcher och mitt lite nya och annorlunda game.
Men, nu börjar väl det lite dåliga under den här helgen och som jag inte ska göra om igen. I och med att jag låg risigt till med vikten inför Uppsala No-gi som vi skulle köra på söndagen så kunde jag inte äta ordentligt efter matcherna på lördagen och det var inte optimalt. Hela lördagkvällen blev sen viktnoja, hunger och svag kropp. Slutade med att jag ändå fick springa i svettdräkt på söndagen och kunde inte äta och dricka innan matchen. Förlorade mina matcher både i viktklass och öppna. Gjorde en del bra grejer som jag ändå är nöjd med men lärde mig framför allt extremt mycket den här helgen.

1. Respektera alltid din motståndare men inte för mycket och aldrig i nivå med rädsla

2. Två tävlingar samma helg kan vara okej om man har möjlighet att äta och dricka ordentligt ( i alla fall vad gäller mig )

3. Jag är ingen bantarmänniska, det blir för mycket stress för mig och jag presterar nog bättre med påfyllda energinivåer

Nu är jag hemma igen, trött och ganska tom i huvudet som vanligt efter tävling. Men det viktigaste jag tar med mig är ändå: Jag tycker det här är fantastiskt kul och vill tävla igen, alla underbara människor man träffar på tävlingar, kärleken till idrotten och det sunda som den för med dig.
Och framför allt: Viljan att gå tillbaka till min klubb och mina klubbkompisar och träna och bli bättre, lära mig nya tekniker, sätta dem under sparring, bli snabbare, starkare, explosivare.
Jag har nya mål med min träning efter varje tävling och det är det viktigaste, det är det som gör att man fortsätter. Jag vet exakt vad jag vill med nästa träning!
Och till alla er som var på mattan i helgen, ni är grymma! Att träna inför en tävling, att åka dit och gå upp på mattan och ge allt under matcherna, det är respekt!

Träna på, nu ska jag sova.