rebelz.se

Intervju: Philip Andersson efter BJJ SM 2014

Philip_Andersson_BJJ_SM_2014

Grattis till SM-guldet. Hur känns det?
Tack! Det känns väldigt bra. Kul att se att all träning lönar sig och efter ett mindre lyckat VM så känns det extra bra att ta hem guldet.

Hur har förberedelserna inför SM sett ut?
Mitt främsta fokus var VM i Los Angeles som gick i slutet av maj där jag hade ett 12 veckors träningsläger med ca 2 pass om dagen 5-6 dagar i veckan. Körde ett gym pass på förmiddagen och sedan BJJ på kvällen. Efter VM så var jag i San Diego och tränade en del med team revolution.

Kan du berätta om matcherna som ledde fram till guldet?
Jag fick tre matcher och vann alla på submission. I första matchen hoppade jag guard och fick ganska snabbt en omoplata men min motståndare turtlade och jag kunde inte avsluta den så gick på en gi choke. Andra matchen hoppade jag in i en triangel men min motståndare försvarar den bra och jag kommer till öppen guard där jag lyckas få ett berimbolo sweep till knee-ride. Försökte ta ryggen där i från men lyckas inte och hamnar i öppen guard där jag blir sweept. Efter ett tag i min guard får jag in en triangel. Finalen hoppar min motståndare guard och jag försöker efter ett tag ta ryggen men lyckas inte så han fick poäng för sweep. Efter det kommer jag in i mitt game och lyckas plocka 12 poäng och sedan avsluta med ett armlås från knee on belly.

https://www.youtube.com/watch?v=kaicijZXI5w&feature=share

Vad tyckte du om SM som arrangemang?
Det var bra arrangerat, tycker allt flöt på bra. Lite synd att det ligger mitt i sommaren bara, tror det gör att många väljer att inte delta.

Vad tror du har påverkat din utveckling det senaste året?
Träningen på JJK Samurai helt klart, det är en grym klubb och det senaste året känns det som att det har blivit fler och fler som tävlings satsar. Sen i våras så bor jag även tillsammans med Andreas Gustafsson och Tommy Karlsson som också är brunbälten och satsar hårt på träningen. Det har spelat stor roll i min utveckling. Det blir så mycket lättare att motivera sig att träna hårt när man har andra runt om sig med samma mål.

Vilka fler tävlingar planerar du att delta på i år?
Som det ser ut nu så har jag tänkt att köra Finnish Open, London Open och Swedish Open. Har även tänkt att tävla en del i Newaza.

Jag skulle vilja tacka alla mina klubbkamrater på JJK Samurai och även mina föräldrar som hjälper och stöttar mig.