rebelz.se

Intervju: Linda Lindström efter BJJ SM 2014

Linda_Lindstrom_Maxine_BJJ_SM_2014
Maxine Thylin till vänster och Linda Lindström till höger.

Grattis till SM-guldet. Hur känns det?
Det känns otroligt bra, en skön comeback! Senast jag tävlade i BJJ-SM 2011 diskade jag ut mig och därefter har jag haft uppehåll pga. av graviditet och började tävla så smått igen i No Gi i vintras. Förra helgen tävlade jag för första gången sedan 2011 med dräkt (Paris International Open) och SM var slutmålet för denna säsong. Jag var riktigt sugen på att ta hem detta SM-guld. Extra roligt är förstås att ta hem ett SM-guld i ytterligare en kampsport (jag har sedan tidigare SM-guld i Ju-jutsu, Karate och Submission Wrestling.)

Hur har förberedelserna inför SM sett ut?
Jag har haft en bra träningssäsong. Har ett stort stöd av mina träningskamrater och instruktörer på Nacka Dojo. Ricard Carneborn (sportchef) och Ralf Carneborn (huvudinstruktör tillsammans med Ricard) har erbjudit ett bra träningsupplägg. Jag har också fått möjligheten att träna crosscontrol och brottning för Martin Lidberg, som sedan en tid tillbaka är instruktör på Nacka Dojo, vilket hjälpt mig bygga upp en bra fysik.

Kan du berätta om matchen som gav dig guldet?
Jag var direktseedad till final. Mötte Matilda Frycklund som vann SM förra året och därefter graderades till brunt bälte. Jag visste att det skulle bli en tuff match men jag hade min gameplan klar. Jag lyckades i början av matchen ta två poäng på nedtagning, efter ett tag passera guard och även få med mig poäng för knee on belly och till slut säkra segern med en god marginal.

Vad tyckte du om SM som arrangemang?
Jag tycker att det är roligt att det hålls i samband med SM-veckan och det blir något extra när flera sporter samlas för att göra upp om medaljerna. Jag tycker att arrangemanget flöt på mycket bra. Förhoppningsvis blir det ännu fler deltagare nästa år.

Vad tror du har påverkat din utveckling det senaste året?
Tidigare i min karriär har jag satsat på flera sporter. Det här året har jag verkligen fokuserat på No Gi och BJJ och det har gett resultat. Jag tror också att jag börjar närma mig en nivå i BJJ’n där jag mentalt börjat analysera teknikerna och fått en ökad förståelse för helheten. BJJ är ju lite som ett fysiskt schack och jag har fått bra stöd från min klubb Nacka Dojo för att kunna utvecklas.

Vilka fler tävlingar planerar du att delta på i år?
Nu blir det först lite semester, men det kommer ju ett No Gi-VM i oktober och jag skulle gärna vilja ta mig till BJJ-EM i Lissabon i slutet av januari. Sedan blir det säkert några andra tävlingar också.