rebelz.se

Prana Jiu-Jitsu öppnar systerklubb i Göteborg

prana_jiu_jitsu_2

Prana Jiu-Jitsu har hittills varit förknippat med Stockholm, men nu öppnas en ny klubb i Göteborg där svartbältet Jackson Sousa från Brasilien kommer att husera. Sousa har bland annat vunnit IBJJF VM som brunbälte och IBJJF VM i NoGi som svartbälte. Klubben kommer, liksom Prana Stockholm, att affiliera sig med team Checkmat och satsa stort på att bli en av Nordens främsta klubbar inom brasiliansk jiu-jitsu och submission wrestling. Prana Göteborg kommer ha ett samarbete med ÖIS brottning som också ligger vägg i vägg i den nyrenoverade lokalen vid Scandinavium och Valhalla.

GrapplingBloggen ställde några frågor till Prana Göteborgs styrelse.

Hur fick ni med Kenta Hammarström och Jackson Sousa på tåget?
Sedan många år tillbaka har ÖIS brottning och Reimond Eklund haft en bra relation och pratat om utveckling av idrotterna. Reimond har de senaste åren engagerat sig alltmer i BJJ och har via förra Grappling Academy-tränaren Paulo Sandsten lärt känna Kenta på Prana och sedan dess besökt Prana Jiu-Jitsu i Stockholm ett flertal gånger för toppklassträning. En stor kärngrupp i Göteborg som länge tränat ihop har de senaste åren saknat en topptränare och de har nu tillsammans med Reimond startat ett samarbete med ÖIS brottning samt med Kenta som har haft Jackson tränandes hos sig inför BJJ VM. Samtliga parter var då överens om att Jackson Sousa var en ypperlig instruktör för Prana Göteborg.

Jackson_Sousa
Jackson Sousa. Foto: graciemag.com

Är den här satsningen någon som har saknats i Göteborg tidigare?
Ja, absolut detta är något unikt! Jackson är världsklass, han står alltid på medaljpodiet på dom största tävlingarna i både Gi/NoGi och nu flyttar han till Göteborg! En sådan här tränare har aldrig funnits permanent i Göteborg eller i Sverige förut. I Göteborg har de kommit och gått, mestadels som gästinstruktörer som självklart är positivt och detta kommer även vi att ta in, men för att få en röd tråd i gamet behövs en permanent tränare. Jackson är en person med ett extremt fokus som kommer satsa helhjärtat på sina elever. Citat från Jackson själv; ”I’m gonna make champions!”

Hur ser klubbens vision ut gällande SW & BJJ?
Vi kommer ha full instruktion i båda idrotterna i stort sett alla dagar i veckan och flera pass per dag inbakat med ÖIS högklassiga brottning- och fysträning får vi ett helhetspaket inom grappling. Vår vision är att bygga ett starkt team som kan konkurrera med världseliten. För att lyckas med detta kommer vi utöver Jackson Sousa ha ett kontinuerligt sparringsutbyte mellan Göteborg och Stockholm samt lyfta hit världsstjärnor som gästinstruerar.