rebelz.se

En introduktion

Jag heter Johan Grawem och är en riktig casual grappler. Jag balanserar min grapplingträning, mitt jobb som lärare och min familj (som fick sitt första nytillskott i mars, woho!). Det skulle kanske vara lättare om dagarna hade fler timmar på dygnet. Men jag klagar inte. Jag tycker att jag har en balans och att jag är i nuet. Carpe Diem, YOLO, osv.
Jag tränar BJJ och har gjort det i strax över tre år. Jag tycker att submissions med ordet ”necktie” i namnet är coola, att trianglar är bra och att position alltid går före submission. Jag har vitt bälte och har tränat nästan hela min ”karriär” på Sandviken Budo&Kampsportsklubb, sedan i våras har jag tränat på Gävle Ju-Jutsu  då min tränare har varit skadad. Jag har tävlat en gång, Copa Branca 2014, då jag vann den enda matchen i min viktklass +100.5 kg. Det finns något kittlande att tävla i den högsta viktklassen, man kan få möta någon som är fantastiskt mycket större än du är. Samtidigt känner man sig lite puckad – är det värt att inte behöva tänka på vikten för att sen få möta någon som är bra mycket större än du? Att väga 10-15 kg mindre än sin motståndare när man kliver upp på mattan är väl inte optimalt. Vi får se hur det blir, det kanske är värt att gå ner till -100.5. Oavsett så ska jag se till att den här bloggen inte kommer att fokusera på min potentiella viktnedgång, då skulle t.o.m. jag dö av tristess.
Jag planerar att tävla på Nordic Open (håller på att gå ner, men får se hur mycket krut jag kommer att lägga på att potentiellt gå ner till -100.5 kg, det beror på hur långt ner det är när det är dags att anmäla sig. Jag fokuserar hellre på att vara mentalt, fysiskt och tekniskt förberedd än att lägga kraften på att tävla mot motståndare som är mindre). Mitt mål för Nordic Open Fall 2015 är vinst, guld, högst upp på prispallen. Som en uppvärmning har jag även anmält mig till SGL:s deltävling i Gävle. Jag har inte spenderat många timmar på mattan utan Gi och är precis på gränsen (till att vara Avancerad, dvs. tre års träning) så jag anmälde mig till den avancerade klassen. Jag vägrar vara en sandbagger, en sån som jonglerar med siffrorna för att potentiellt få möta enklare motstånd. Jag anmälde mig för att få träna på att tävla, träna på att gå in och fightas – win, lose or draw – mitt mål är att inte tveka och inte behöva tänka efteråt ”att jag kunde ha gjort mer”. Mitt mål med SGL är att kanalisera min inre Rory MacDonald.
Jag brukar säga (ganska mycket på skoj) att det viktigaste med fighting är att se bra ut när man gör det. Jag kan förvandla det mesta till en prylsport, även  BJJ. Så i mina blogginlägg  finns det risk för att det förutom min träning, min tävling och min kanalisering av min inre Rory MacDonald, kommer att smyga sig in texter om att färga sin Gi, hur man absolut inte borde sätta fast en patch och kärleksförklaringar till favoritdräkterna.
Hoppas att du tycker att det här på något sätt verkar intressant och kommer tillbaka och läser fler gånger.
Tills dess,
/Johan