rebelz.se

Helgens tävling: Submit – Submission Wrestling vs. Gatuvåld

Det är inte varje dag man åker till Rinkeby och tävlar i SW. Men i helgen deltar många av Sveriges absolut bästa grapplers i Submit i orten, då tävlingen är en av få där prispengar finns att hämta. 

För att det finns prispengar ska man däremot inte försumma de fina intentionerna som ligger bakom helgens Submit, då Submission Wrestling ska användas för att motverka gatuvåld. Rinkeby är ett av Stockholms och Sveriges mest utsatta områden vad gäller just våld, kriminalitet, droger och så vidare vilket gör orten till en utmärkt plats att hålla SW-tävling mot gatuvåld på.

Tanken är att med spännande matcher och en i stort underhållande tävling inspirera ungdomar att testa på sporten. Som många av oss vet är kampsport och BJJ ett utmärkt verktyg för att navigera genom livet och om Submit kan leda till att ett ungt liv förändras på ett positivt sätt är det en lyckad tävling.

Så till själva tävlingen – Rinkeby BJJ anordnar i samarbete med Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning och Stockholm stad Submit som hålls i Rinkeby Ungdomens Hus på Rinkebystråket 13 nu på lördag den 14:e maj. Entré för åskådare är gratis.

ADCC Pro-regler gäller vilket innebär att i stort sätt alla slags submissions är tillåtna. Med det sagt finns erfarenhetsklasser för nybörjare, fortsättare och avancerade. Mer om regelverket hittas här. Viktklasser för herrar är -65,9 kg, -76,9 kg, -87,9 kg, -98,9 kg, +99 kg och -60 samt +60 för damer. Invägning äger rum mellan kl. 09.00-10.00 och därefter drar tävlingen igång med -60 damer först och därefter jobbar man sig helt enkelt upp i viktklasser.

Anmälan sker via Smoothcomp.com och avgiften ligger på 250 kronor. Priser kommer delas ut till vinnarna av samtliga viktklasser och en jury kommer även utse tävlingens bästa fighter som belönas med 5000 kronor. Priserna ifråga tillhandahålls av Gymgrossisten.

Vi ses i Rinkeby på lördag!