rebelz.se

En dag på Friends Arena – Vinster, förluster och historia

En intensiv vår börjar lida mot sitt slut och med två Nordic Open i ryggen varav helgens historiska tävling i Friends Arena är sommaren snart här. Tack vare den galenskap som ägde rum i lördags är det här lyckligtvis en höst vi kommer ha med oss för alltid.  

13179082_574385269395856_2556918194282717633_n

”Vad gör alla dessa underliga människor i pyjamas och med blomkålsöron här?” Så tänkte nog många av de så kallade ”fitness människorna” om oss på Friends Arena i lördags. Mitt i fitnessgalan, bland insmorjda bodybuilders, bikinimodeller och kosttillskott, låg det åtta mattor utlagda för oss att göra vår grej på och det gjorde vi. Vissa vann. Andra förlorade. Som vanligt, som alltid när det gäller någon slags grapplingtävling, var det ett minne alla av oss kommer ha med oss så länge vi lever. Så först och främst vill jag rikta ett tack till Nordic Open, Budo&Fitness, Nacka Dojo, Smoothcomp och Fitnessgalan 2016 för helgens historiska tävling. Utan alla er som tar sig an den enorma utmaningen det innebär att anornda en tävling av någon sort skulle vi inte kunna leva ut våra drömmar. Tack.

Det var en upplevelse som hette duga att tävla i Friends Arena. Visst låter det lite bättre än vad det var, läktarna var inte precis fullsatta. Ändå kändes det som om vi stal showen lite på årets Fitnessgala – vid mer än ett tillfälle vandrade folks blickar från allt fitnessrelaterat till den pågående BJJ-tävlingen och en säker antagelse är nog att minst ett par stycken fick upp ögonen för vår älskade sport. Så om ni har ovanligt många välbyggda nybörjare på er klubb de närmsta dagarna vet ni varför. Då har vi gjort vårt jobb.

Ju längre Friends Open löd desto mer började folkmassan runt mattorna tunnas ut. När klockan slog 18.00 var det bara ett par stycken av oss som hängt kvar för att följa de öppna viktklasserna till dess absoluta slut. Det är alltid bekanta ansikten som är kvar på tävlingar långt efter att majoriteten gått hem. De som verkligen brinner för att tävla och som känner sig mest levande i en miljö de flesta upplever som outhärdlig, de som vid vinst eller förlust uppskattar möjligheten att få gå ut på mattan och göra vad man kan för att representera sin Jiu Jitsu på bästa sätt.

13151692_574381766062873_8131072288477525973_n

Det var en på många sätt historisk tävling vi var med om i lördags och även fast man alltid kan hoppas är det långt ifrån givet att vi får samma chans igen. En fantastisk erfarenhet rikare ser vi fram emot vad våra älskade tävlingsarrangörer hittar på härnäst. Om jag får gissa fortsätter vi skriva historia tillsammans. Osss!

Stort tack till Christofer Glatz/Von G Photography för bilderna!