rebelz.se

EBI 7: Eddie Cummings försvarar sitt fjäderviktsbälte

Efter en sedvanligt dramatiskt EBI-turnering lämnade Eddie Cummins återigen The Orpheum i Los Angeles som fjäderviktsmästare. Två vinster genom rear naked choke visade att Cummings kan mer än att dra sönder knän, även fast han självklart hann med två heel hooks också.  

ebi.0

Fyra matcher, fyra submissions, två heel hooks och två stryp stavar en framgångsrik återkomst till tävling för Eddie Cummings. Lustigt nog (även fast skador självklart aldrig är lustiga) var det en knäskada som hållit honom borta från mattan under ett bra tag nu men uppenbarligen har det inte gjort mycket för att sakta ner John Danahers protegé.

Innan Cummings och Bill Cooper möttes i final avslutade Cummings sin första match på ett rear naked choke för att återigen skrämma slag på grapplers världen över med en heel hook efter endast 20 sekunder i kvartsfinalen mot Chad George. Efter det slog han till med ännu ett stryp i semin innan Cooper fick känna på den kanske mest fruktade heel hooken i den vida världen av grappling.

Det gick bra för 10:th Planets Geo Martinez också, som tog sig hela vägen till semifinal med vinster på både heel hook och en triangel. I semin tog det däremot stopp mot Bill Cooper som inte lyckades besegra ”Freakahzoid” inom ordinarie matchtid utan fick till ett armlås på övertid. Det gick inte lika bra för Eddie Bravos första svartbälte någonsin, Denny Prokopos, som efter vinst sin första match tvingades dra sig ur med ett brutet revben.

56b2af46be89b

Ännu en underhållande EBI, ännu ett guldbälte att hänga upp på väggen hemma hos Renzo Gracie i New York och ännu ett bevis på att Danaher har magiska krafter. Med tre mästare i form av Garry Tonon, Gordon Ryan och Eddie Cummings känns träningspassen de tre emellan som något man skulle kunna ta betalt för.