rebelz.se

Den första av förhoppningsvis fler Scandinavian NOGI-Championships

I helgen drog tävlingssäsongen igång på riktigt, då Scandinavia NOGI-Championships ägde rum i Södertälje i lördags. 

14117756_624830687684647_1209925922784008491_n

Efter att Svenska Grapplingligan lades när i Stockholm har det varit lite fattigt med NOGI-tävlingar i och omkring huvudstaden, även fast man i Eskilstuna gjort ett fint jobb med ADCC-tävlingar på senare år. I helgen anordnade Telge BJJ & MMA den första Scandinavian NOGI-Championships i Södertälje, något vi hoppas blir en återkommande tradition.

Många av Telge BJJ:s medlemmar både tävlade, agerade funktionärer och dömde under helgens tävling. Jag pratade med en gammal motståndare som över åren blivit ett vänskapligt ansikte som det alltid är roligt att se på tävlingar landet över, Sebastian Lopez. Han hade varit uppe till sent på natten innan och fixat inför tävlingen men gav ändå sitt allt i sina matcher dagen efter. Det gick inte vägen för varken honom eller för mig den här gången vilket självklart var tråkigt. Samtidigt känns det som att vi har mycket kvar att ge och kommer fortsätta se varandra på tävlingar de kommande åren. En vacker dag är det kanske vi som står på sidlinjen och coachar våra klubbars nya generationer tävlande, men innan dess har vi lite saker att uträtta och guld att vinna.

14102503_624832724351110_1543336998886972332_n

Det var en rolig lördag med andra ord och särskilt kul att vår allas favoritfotograf Von G var på plats och tog bilder. Det känns som ett bra initiativ att anordna tävlingar med IBJJF-format i Sverige då det är många med ambitioner att tävla i just IBJJF, vilket kan vara oerhört svårt om man inte är van vid deras upplägg och regler.

Tack till Telge BJJ, klubben med Sveriges bästa smeknamn – Kebab Cowboys!

Tack till Christofer Glatz /Von G Photography för bilderna!