rebelz.se

Inför ADCC EM – Svenskar kämpar om en plats i grapplingens finrum

ADCC är på många sätt den främsta scenen inom allt vad grappling utan dräkt heter och i helgen är det dags för kval till nästa sommars mästerskap i Helsingfors.

adcc_em_2016

Det är ett par svenskar som åker till Mainz, Tyskland för helgens ADCC-kval och det finns goda chanser för ett par medaljer, kanske till och med en eller flera kvalplatser.

Gabriella Ringblom från Pancrase är inte bara Sverigemästarinna i SW, hon lyckades även vinna ett världsmästerskap i amatör-MMA i somras. Damernas -60 kilosklass är tuff nu i helgen och Gabriella är en av tio hoppfulla tjejer som hoppas lämna Mainz med guldmedaljen.

I damernas +60 klass hittas ytterligare två svenskor, Patricia Kazimierczak från Prana och Anna Tidsam från Gladius MMA. Visst är den här viktklassen vanligtvis väldigt tuff med tanke på att motståndare kan väga mellan allt från lite över 60 kg till över 100. Tror ni mig inte är det bara att kolla upp en viss Gabi Garcia – just det, hon tävlar i ADCC:s +60 kilosklass.

Med det sagt har både Patricia och Anna goda möjligheter att göra bra ifrån sig, i synnerhet Patricia som är en av Sveriges bästa kvinnliga grapplers.

En annan Sverigemästare, David Berg från Forca Fighting, gör tillsammans med Pontus Hedqvist från IF Kraftverket Ju Jutsu och mer än 30 andra tävlande upp om en plats i en av ADCC:s tuffaste viktklasser i -65.9. Det är i viktklassen över, -76,9, som det däremot börjar bli riktigt intressant.

14358878_1591010801202467_1214979634395368192_n

Ralf Carneborn från Nacka Dojo är ett av Sveriges främsta och mest tävlingsaktiva svartbälten och kommer vara på plats i Tyskland för att försöka stämpla sin biljett till Helsingfors nästa sommar. Han får sällskap av tvillingbröderna Daniel och Jimmy Svensson från Prana som tillsammans med Ralf gör den här viktklassen till den kanske mest intressanta ur svenska ögon sett. Chansen för medaljer blir inte mycket större än såhär då det handlar om tre av Sveriges bästa grapplers som ställer upp i -76,9. Jag gissar på att vi ser Ralf, Daniel eller Jimmy, kanske rentav alla tre, på podiet nu i helgen.

Två träningskamrater från Prana åker med bröderna Svensson till Mainz då Diego Gonzalez huserar i -87,9 och Samuel Kvarzell i -87,9. Erdem Erdal från Hilti BJJ, förra årets Sverigemästare i SW, ställer även han upp i -87,9.

13321647_583315485169501_8341445298044397450_n

Utöver det har vi elitbrottaren och Sverigemästaren Omid Mosavi som tävlar i Masters +35 års -98,9 kilosklass där han endast har en motståndare att ta sig förbi för att få resa till Finland nästa sommar.

Vilka svenskar tror ni har bäst chans att ta medalj nu i helgen?

Tack till Von G Photography/Christofer Glatz och Acman Produktion för bilderna till denna artikeln