rebelz.se

Helgens tävling – SM i Submission Wrestling

Datumet som många av oss har sett fram emot med skräckblandad hoppfullhet är snart här – på lördag den tredje december är det dags för Svenska Mästerskapen i Submission Wrestling!

Årets SM i SW äger rum i Ellfolk Arena på Eskilstunavägen 35 i Torshälla. Invägningen är öppen mellan kl. 8.00-10.00 och matchstart beräknas till 10.45. Mer info hittas på Smoothcomp.com.

14641924_648652978635751_6087424819747902448_n

Anmälan är numera stängd och som det ser ut i dagsläget är det 83 tävlande som ställer upp i årets mästerskap. Bland dessa hittas bland andra svartbältet Jim Dagaris från Hilti BJJ som dominerat -65,9 med heel hook efter heel hook under höstens tävlingar. I samma viktklass ställer även Karl Pegers från Akademi Nord upp, en av tävlingens yngsta deltagare med födelseåret 1999. Låt inte åldern lura er, Karl är en av Sveriges största talanger och tog som en av sina främsta meriter brons i NOGI-VM tidigare denna månad.

I viktklassen över, -76,9, sätter Prana Jiu Jitsus tvillingbröder tillika svartbälten Jimmy och Daniel Svensson skräck i motståndet i helgens kanske tuffaste viktklass. Tidigare Sverigemästare som Nacka Dojos svartbälte Ralf Carneborn och Mikael Rindmyr från Hilti BJJ tillsammans med Hilti Uppsalas brunbälte Nils Norlander, brunbältarna Harem Khalaf från Prana och James Kytösaho från Nacka med flera gör -76,9 till en sanslöst intressant historia.

Erdem Erdal från Hilti, Torbjörn Lundén från Valhalla Jiu Jitsu och Hannes Åström från Pancrase delar tillsammans med Diego Gonzalez från Prana och Oliver Kiffer från Hilti Uppsala på favoritskapet i -87,9. Under höstens SW-tävlingar har det varit denna viktklass som bjudit på mest underhållning och kan mycket väl göra så även på lördag.

I -98,9 hittas ADCC:s Europamästare Omid Mosavi från Hilti och Samuel Kvarzell från Prana som tog silver i viktklassen förra året. I tävlingens tyngsta viktklass, +99, ställer en av Sveriges mest lovande MMA-fighters i Karl Albrektsson från Pancrase upp mot tufft och framförallt tungt motstånd.

14601044_656620534505662_1995961921627806532_n

På damsidan hittar vi grymma namn som brunbältaren Matilda Frycklund från Idrottsklubben Studenterna i Umeå, två Europamästarinnor i NOGI i Elina Moestam från Prana och Emelie Tärnfalk från Hilti samt Bezan Mahmudi från Söders Fight Gym i -60. Bezan som ju drog ut förra årets mästarinna Gabriella Ringblom på ett fotlås under en tävling tidigare i höst.

I +60 får Pranas brunbälte Patricia Kazimierczak och company det tufft mot världsmästarinnan Venla Luukkonen från Akademi Nord som utöver sitt svartbälte och imponerande meriter även är viktklassens största tävlande. Med det sagt är inget omöjligt och även denna klass väntas bjuda på en rad underhållande matcher.

Många har sett fram emot den kommande helgen ända sedan förra årets SM tog slut. På lördag får grapplers från Sverige över visa upp resultatet av sitt hårda arbete och viktigast av allt bjuda på fin Jiu Jitsu som uteslutande är fallet på svenska SW-tävlingar. Alla kan inte vinna men förhoppningsvis lönar sig resan till Eskilstuna för samtliga.

Vi syns på lördag, ossss!

Tack Von G Photography för bilderna, jag ser fram emot nya nu i helgen!