rebelz.se

Samurang Fight Center/Hilti Karlstad anordnar träningstävling för klubbar i Värmland

Den fjärde december anordnas en snarlik tävling till Svenska Grapplingligan i Karlstad, då vit- och blåbälten från en handfull klubbar får möjlighet att delta i en ”träningstävling.”

Samurang Fight Center/Hilti Karlstad har bjudit in Hilti Arvika, Kristinehamn Fight Center, Karlskoga Budoklubb och Storfors MMA till att delta i ”Greppet om Wermland,” en träningstävling för vit- och blåbälten.

15058763_10210176452381805_996191379_n

Man använder sig av ett liknande upplägg som SGL-tävlingarna, med viktklasser där alla möter alla och den med flest poäng står som vinnare. Vid vinst på submission får man fem poäng och om en match slutar oavgjort tilldelas den med flest submissionförsök två poäng. Matchtiden är fem minuter. Greppet om Wermland är en SW-tävling

Viktklasser bestäms på plats och kommer se ut som så att det finns en plus- samt en minuskategori i varje bältesklass, exempelvis minus 80 kg och plus 80 kg. För kvinnor tävlar alla bältesklasser tillsammans i plus och minus 65 kg. Mer info hittas här, en mer utförlig regelgenomgång kommer även hållas innan tävlingen.

Såhär säger anordnarna själv om tävlingen:

”Tanken är att alla ska kunna känna på hur det är att tävla. I Greppet om Wermland finns inga förlorare! Du är med för att lära dig och även berikas med mer matchvana inför kommande tävlingar. Tillfället ger oss klubbar i Värmland ett sparring- och erfarenhetsutbyte med varandra som är väldigt viktigt, kul och utvecklande. ALLA kan vara med och delta, och vår önskan är att så många som möjligt ställer upp”

Det är ett fint initiativ av Samurang Fight Center som ger vit- och blåbälten i Värmland en chans att slipa på tävlingsnerverna i ett relativt prestigelöst sammanhang. Anmälan görs via Facebook, lycka till ni som ställer upp och ta vara på möjligheten att testa på hur det är att tävla för er som känner er sugna!

Foto: Von G Photography