rebelz.se

Otippade stjärnor stal showen på SM i Submission Wrestling

Helgens SM i SW bjöd på fler häpnadsväckande ögonblick än vad man kan räkna och ett par nya namn tändes på Sveriges Submission Wrestling-himmel.

Årets SM bjöd som vanligt på häftiga matcher, grymma prestationer och snygga submisssions. Vissa uppfyllde drömmar medan andra föll på målsnöret – men det var två 17-åringar i synnerhet som i mina ögon stal showen i lördags.

fb_img_1480949429705

Douglas Bernal och Karl Pegers är båda födda 1999 och tränar tillsammans på Akademi Nord i Örebro. På Svenska Mästerskapen i SW visade de att deras namn kommer figurera i toppen av svenska tävlingar ett bra tag framöver.

Karl drog ut alla sina motståndare på vägen till finalen i -65,9 där han förlorade på ett benlås. Douglas tog sig till semifinal där han förlorade en jämn match mot den före detta Sverigemästaren Mikael Rindmyr innan han imponerande nog låste ut James Kytösaho för att hämta hem brons.

fb_img_1480949328023

Medan för många imponerade för att få plats här vill jag passa på att nämna två andra som tog välförtjänta guld i helgen – Torbjörn Lundén vann den kanske tuffaste viktklassen i -87,9 och fick äntligen sitt efterlängtade SM-guld. Torbjörn är en av de som tävlat i nästintill alla SW-tävlingar de senaste åren och fått utdelning på vägen, inte minst med vinst i öppna viktklassen på ADCC Swedish Open tidigare i höstas.

Sverigemästare är däremot något speciellt som Torbjörn nu välförtjänt kan kalla sig själv för. Elina Moestam är en annan som visat upp fin Jiu Jitsu på tävlingar Sverige, Europa och världen över under senare år. I lördags heel hookade hon sin väg till att bli bäst i Sverige och en bättre representant för vår sport är svårt att tänka sig.

Kolla in @grapplingbloggen på Instagram för höjdpunkter från dessa fyra stjärnors väg till guld samt mycket mer från helgens SM i SW!

Ett stort, stort grattis till alla vinnare som ställde upp på SM i SW, vare sig ni tog medalj eller inte.

Stort tack till Von G Photography för bilderna