rebelz.se

Veckans profil(er): Nicole och Robin Bohlin

Veckans profil(er): Nicole och Robin Bohlin

Veckans profiler är för första gången två till antalet – Nicole och Robin Bohlin hämtade hem sammanlagt sex medaljer (!) från Rom förra helgen och berättar för Grapplingbloggen om den imponerande bedriften, pappans stöd till deras passion och hur de bollar skola med intensiv träning och tävling. 

 

Nicole Bohlin imponerade stort med tre vinster mot mycket tufft motstånd som resulterade i guld i en av de bättre kvinnliga viktklasserna (där hon med sina 18 fyllda år var yngst) under IBJJF:s Rome Open förra helgen. Hon lyckades även knipa ett brons i NoGi Europeans två dagar senare. Lillebror Robin Bohlin ville inte vara sämre utan svarade upp med fyra guld (!) som Juvenile, två i Rome Open (viktklass och öppna) och två i NoGi Europeans (vikt och öppna).

Syskonparet var vänliga nog att ställa upp som Veckans Profiler och berättar bland annat om hur de började med Brasiliansk Jiu Jitsu – enligt de själva en tråkig historia, men något många ungdomar i deras ålder skulle kunna ta lärdom av:

Vi har en tråkig historia. Nicole skulle sluta på gymnastik och jag satt bara och spelade dator och då hittade pappa (Kitt) reklam på KJJ (Kamp JuJutsu) och ville att vi skulle åka och testa och då fastnade vi för det. Nicole höll på med gymnastik i 10 år innan kampsporten och jag satt bara och spelade. Vi körde KJJ i typ 1 år sen körde vi Sport JuJutsu i 1 år och sen flyttade vi in på MMA Center i Örebro då dom öppnade ungdoms träning bara för vår skull och från där har det hänt mycket.

Pappa Kitt har ett imponerande engagemang till sina barns mål och drömmar. Han reser runt Sverige, Europa och världen för att stötta Nicole och Robin på plats och har med sin positiva attityd och härliga utstrålning gjort sig populär bland såväl klubbkamrater som motståndare. Han står vid sina barns sida i vinst och förlust och med tanke på att både Robin och Nicole kommit tillbaka från tunga nederlag och svarat med riktiga bragder verkar det som att Kitt givit de en bra grund att stå på. ”Parenting done right”, med andra ord.

Syskonparet berättar om vad pappas stöd betyder för framgångarna på mattan och utanför, samt hur relationen mellan storasyster och lillebror stärkts av Jiu Jitsu:

Hans stöd betyder allt för oss och utan honom skulle vi inte vara någonting. Han hjälper oss mycket med det mentala. Han levde sig verkligen in i sporten när vi började för att fatta vad vi höll på med och det är inte alls många föräldrar som gör det. Han levde sig in i sporten så mycket så att han själv har börjat köra BJJ. För han tröttnade på att bara sitta och titta hela tiden.

Vår relation är riktigt bra och sporten har verkligen hjälpt till att göra den starkare. Vi är enormt nära varandra på grund av det. Vi stödjer varandra till 100% när det gäller tävling och träning. Jag är stolt att få vara hennes lillebror för att hon sliter verkligen för att bli någon inom detta.

Att kombinera studier med den intensiva träning som krävs för att bli bland de bästa i Europa i en sport som BJJ är inte enkelt. Både Nicole och Robin studerar på gymnasiet och medan Grillska Gymnasiet stöttar lillebror med anpassade studier och gott om tillåten frånvaro är situationen annorlunda för Nicole: 

Jag går Grillska Gymnasiet och den skolan stöjder mig till 100% med träning. Det är sjukt faktiskt, dom låter mig åka och träna hur mycket jag vill, bara jag sköter mina studier. Men det blir ganska mycket frånvaro när man kör minst 2 pass om dagen. Nicole har inte lika mycket tur som mig, dom stödjer inte henne alls med träningen så det är mycket ”sjukanmälningar” och frånvaro på henne för att hon ska kunna köra minst 2 pass om dagen.

Målen är som de bör högt satta: om allt går som det ska har familjen Bohlin inom några år två världsmästare i släkten, som för övrigt försörjer sig på att göra det de älskar mest här i världen.

Mitt mål med sporten är simpelt. Jag ska bli bäst. Bättre än någon ni någonsin har skådat. Mitt långsiktiga mål är att bli World Champion så många år jag kan och sen öppna en egen Frontline Academy och lära ut allt jag kan till folk. Det är min dröm och den kommer uppfyllas. Nicoles mål är just nu att vinna VM och långsiktiga är bli bäst i världen som kvinnligt svartbälte och sen kunna leva på sporten.

Sist men inte minst berättar syskonparet om hur livet är på nystartade Frontline Örebro, efter att de nyligen lämnade Akademi Nord för att ansluta till ett av Europas mest framgångsrika team:

Vi trivs otroligt bra på Frontline Academy Örebro! Vår Professor Christian Dellevåg är så enormt driven med att göra Frontline Academy Örebro till den bästa klubben i världen! Och jag och Nicole vet att han kommer lyckas! Vi är stolta att få äran att ha en sådan Professor som är så driven med klubben och sporten! Vi skulle inte vara något utan han!

 

Tack Nicole och Robin för att ni tog er tid att svara på mina frågor trots att ni hade svårt att hitta tid. Lycka till framöver och lova att vara snälla mot pappa på mattan!