rebelz.se

Inför SW SM 2010: Rami Aziz


Rami Aziz tävlar för Frölunda Kampsportcenter.

I vilken viktklass kommer du ställa upp i?

Jag kommer att ställa upp i -67 kg klassen. Den viktklassen passar mig perfekt. Jag behöver inte tappa många kilon. Väger runt 68-69 kilo just nu.

Hur har träningsupplägget sett ut den senaste tiden, har träningen vart anpassad för att toppa formen inför SM?
Jag har toppat formen med lite vila faktiskt ;). Under de 3 åren som jag tränat MMA och SW så har jag inte haft mer vila än 1 vecka. Även när jag skadade armbågen på en match. Kroppen har alltid fått träna och slita. Så jag tog 2 veckors vila och åkte på semester istället. Hade jag stannat kvar i Sverige och försökt tvinga mig till vila så hade det inte funkat så bra. Innan semestern så var jag på MMA Academy 1 vecka. Det var minst 2-3 pass om dagen och vi fick lära oss många nya saker. Nu när vilan är över så försöker jag fokusera mer på kvalitet i tekniker som jag redan kan. Jag har redan bestämt mig hur jag ska grapplas på SM. 6 veckor kvar, perfekt tid för att göra sig redo till en SM Guld i Submission Wrestling.

Vad tror du om dina chanser att placera dig på en medaljplats?
Jag ställer inte upp i ett SM för att komma igång och få match känsla eller känna hur det är för att möta de duktigare. Jag ställer upp för att bli Svenskt Mästare.

Vilka förväntningar har du på årets SM arrangemang?
Förra årets SM var väldigt bra arrangerat och jag tror att det blir lika bra om inte bättre detta året. Jag hoppas på att fler duktiga grapplers anmäler sig till SM så det verkligen känns att detta är Sveriges största och viktigaste tävling i Submission Wrestling.