rebelz.se

Dusi, den där blonda långbenta bruden..

Jag är en 28 år gammal ”BJJ-tant” som har många år på mattan och ett x-antal medaljer i byrålådan.

Allt började för snart 8 år sedan i en `källare` med en klassisk pelare i mitten av lokalen. Staden var Södertälje och tränaren var den grymt pedagogiske Waldo Zapata. Klubben hette till en början MMA Alliance, sedan Master Team och till slut Brasa. Jag började tävla ganska snart och det gick bra. 2005 fick jag blått bälte.

Under ett BJJ-seminarium lärde jag känna Hasse Ersson och hans fru Maggan Myhr. De var så underbara på alla sätt så jag valde att byta till deras klubb, med Alan `Fin Fou` Nascimento som huvudtränare. Under ca 2 år tränade och tävlade jag för Brasa Stockholm som senare blev dagens Fightzone Stockholm.

Efter år av intensivt tränande och tävlande tvingades jag göra en del avbrott pga diverse orsaker som exempelvis skador. Det ledde till att jag tappade träningssuget.

2008 lärde jag känna Sergio Leites som var tränare på Carlson Gracie JJ Stockholm och efter att ha provtränat på klubben ett par gånger fick jag en nytändning till grapplingen igen. Deras Carlson Gracie basic bjj- stil var helt nytt för mig och alla där var grymt gulliga och varma.

I början på 2010 sökte Svenska Submission Wrestling förbundet kandidater för det första svenska landslaget. Jag chansade med att skicka in en ansökan på mina gamla meriter då jag inte tävlat i SW på ett par år. I bagaget hade jag flertalet vinster över många av dagens lila-och brunbältes tjejer som tävlar runt om i världen. Till min stora glädje blev jag uttagen och fick åka till FILA grappling VM i Polen. Jag kom hem till Sverige med en silvermedalj.

Vad som lurar runt hörnet härnäst återstår att se…. ; )