rebelz.se

Livet som MMA-coach i Los Angeles (del 2)

Ryssar är ena hårda jävlar! Detta säger jag dels för att nya tjejen är Ryska (ha ha!) och dels efter att ha haft ett långt samtal (efter att han kört sönder 4 andra fighters under ett pass) med en ny super-talang som heter Nicolai och kommer från Vladivostock. Vi får många ryssar som kommer till oss på ”Fortune Gym” eftersom de är skickliga boxare och Justine och de andra boxnings-coacherna håller världsklass. Jag minns hur jag brukade spendera många timmar på rygg i min gamla bur på ”LB4LB Boxing” och roat kollat på medans bröderna Klitchko sopat boxnings-ringen ren med dussintals Bob Sapp-liknande monster till motståndare… dag efter dag, vecka efter vecka! Att en champ som Fedor är nästan overkligt begåvad har man ju vetat sedan länge och det var väl kanske därför inte helt oväntat att Fabricio Werdum la ner mycket tid hos just oss på Fortune Gym inför deras match. Coach Justine Fortune (som även coachar bl a Babalu Sobral och Mayhem Miller i boxning för MMA) insåg snabbt att det viktiga var inte att lära Werdum att slå utan att lära honom att läsa Fedors slag. Det visade sig värdefullt minst sagt ! =)

Ryssen Nicolai är en slags ung blandning mellan Fedor och Mousasi och jag skulle inte vilja vara killen som får möta honom när han går sin första match i Dec. Det svåra som coach är ju att hitta en fighter som har talang, lyssnar, suger åt sig teknikerna som en svamp, besitter en järn-fysisk och samtidigt som han har hungern och krigar-andan så visar han stor ödmjukhet och förivrar sig inte utan håller sig iskall i alla lägen. Under mina resor i Sverige har jag imponerats av hur många svenska fighters som verkar ha just ”det”. Erfarna fighters så som Tor Troeng, Per Eklund m fl har varit kul att följa och jag tror stenhårt på de nya talangerna jag rullat med som t ex Niclas Danielsson, Alex Bexar, Alen Mansour för att nämna några. Har dom bara tillräckligt med hunger så lär dom bli svåra att stoppa. Jag håller även tummarna för att Victor Cheng får till en bra match här borta snart som han lovats. MMA Heat (www.mmaheat.com) fanns på plats och filmade när han fullkomligt körde över allt motstånd i uttagningarna till Strikefoce (auditions) för ett år sedan men sen har han oförklarligt nog blivit utan match????

Normalt sett kan man väl beskriva det så här att under ett pass tar en normal elev till sig och minns ca 30-50% av det man drillar. Ber man eleven en vecka senare att gå igenom samma tekniker så har mycket fallit bort… Men killar som Nicolai har en helt annan fokuserings-förmåga och ligger närmare 90% . Andra exempel på liknande talanger som det gått bra för är t ex BJ Penn, GSP, Jeff Glover, Marcello Garcia m fl. Dom är som svampar och tar till sig allt mycket snabbare än de flesta och dessutom så besitter de en talang som låter dom leka runt och modifiera de dom visats på ett sätt som gör att det mer naturligt funkar för just dom. Dom är rena drömmen för vilken coach som helst.

Ryssen Nicolai tillhör denna lilla skara och jag tror och hoppas att ni inom kort får se honom in action.

Nä nu ska jag ner till Venice Beach och kolla in bikini modet lite, he he!