rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Daniel Svensson


Daniel Svensson tävlar för Prana och har blått bälte i BJJ.

Vilken klass kommer du ställa upp i på SM?
Jag kommer köra i -76kg i vit- och blåbältesklassen.

Hur skiljer sig förberedelserna inför en BJJ tävling jämfört med en SW tävling för dig?
Om det är en SW tävling som jag satsar på så vill jag köra lite utan gi inför tävlingen, vi kör normalt inte utan gi på Prana. Men annars skiljer sig förberedelserna inte.

Hur många är ni från Prana som kommer att delta?
Jag vet inte 100 % men vi blir nog mellan 10-20 personer som åker till Helsingborg för att tävla. Tyvärr så kommer brorsan (Jimmy Svensson) inte kunna ställa upp, då han opererar sin ena axel och ljumske under november.

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Jag tycker det är kul att de slagit ihop klasserna. Vi kommer nog få se att det inte alltid är de högst graderade som kommer att vinna. Om inte klasserna hade slagits ihop hade det även blivit ganska många klasser med väldigt få deltagare. På det här sättet kommer vi att få se fulla klasser och många intressanta matcher.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Jag hoppas att det kommer kännas lite att det är ett SM. En schysst grej som de hade på SW SM var att finalerna kördes separat från övriga matcher, hoppas man kan ha det nu också. Gärna med bara en final match i taget i varje fall för lila- brun- och svartbältesklassen så att man verkligen kan kolla på alla SM finalerna. Jag förväntar mig att alla Sveriges bästa utövare kommer ställa upp.

Vad tror du om dina chanser att ta en guldmedalj?
Jag är säker på att det finns många som tränar hårt inför SM och att det kommer bli tuffa matcher men jag tror att jag har goda chanser att vinna.