rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Wictor Dahlström


Wictor Dahlström tävlar för Hilti Uppsala och har lila bälte i BJJ.

Hur har träningen sett ut den senaste tiden?

Jag kom tillbaka till Sverige från Thailand (där jag hade bott och tränat/tävlat i MMA via Legacy Gym) i maj och sedan juni har jag tränat på Hilti Fightcenter i Uppsala. Till min stora förskräckelse har CSN:s närande spene sinat och jag tvingas utföra hederligt arbete istället för att bara träna och läsa böcker om böcker. Jag försöker träna BJJ/SW 6-7 pass i veckan och klämmer in lite styrketräning och backlöpning utöver detta.

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Jag tycker det är mycket positivt och tycker det är helt i linje med vad man förväntar sig av ett nationellt mästerskap. Det kunde ha varit lite bättre om man hade låtit vit- och blåbälten tävla i samma kategori. Jag tror det finns ett par blåbälten som hade haft goda chanser på medaljer, vilka de nu inte får någon chans till. Dessutom tycker jag att ett nationellt mästerskap ska vara en elittävling. Om man inte är bra nog eller kan acceptera att bli slagen av någon som är bättre kan man stanna hemma i soffan denna dagen. Om vi inte hade haft ihopslagna bältesklasser hade det knappt varit några matcher i många av klasserna. För mig är tävlingen då helt utan mening. Jag är en av de konstiga personerna som faktiskt tycker om att fightas och inte bryr mig alls om en kitschig medalj som kommer av att man är ensam anmäld i en klass. Jag föredrar spö över en medalj som jag inte har brottat ner någon för vilken dag i veckan som helst.

Hur många är ni från Hilti Uppsala som kommer ställa upp på BJJ SM?
Jag vet inte ännu, men jag hoppas vi lyckas samla ihop ett ordentligt gäng som vill tävla.

Vilka förväntningar har du på din egen prestation på SM?
Jag har konstant låga förväntningar oavsett vad det gäller. Det funkar fint för mig då jag inte riskerar att bli besviken. Min prestation är nog också i hög utsträckning oberoende av vad jag tänker och känner, utan tycks styras av vad jag gör. Jag tycker också det är för mycket fokus på detta med att vinna och förlora, det viktiga är att man får chansen att träffa sina vänner och sedan försöka spöa dessa iklädd karate-pyjamas.

Vad tror du om dina chanser att ta medalj?
Jag försöker alltid påminna mig om att det inte finns några tärningar i jiu jitsu och att det blir helt en fråga om någon behagar att dyka upp för att stoppa mig. Tyvärr så måste jag dock erkänna att jag inte är bäst i Sverige, så lottningen blir lite som tärningarna för mig. Jag har också erfarit att domaren kan vara något av en joker i leken vid dessa tillställningar.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Jag skippar detta med att vara konsekvent och säger att jag har höga förväntningar och att jag tror att det kommer bli en riktigt bra dag.