rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Altan Celik (Coach)


Altan Celik är tränare/coach på Hilti Stockholm och har svart bälte i BJJ.

Som tränare/coach på Hilti Stockholm, hur tycker du träningen har sett ut för de som kommer tävla på SM?
Direkt efter SW SM började vi tränare fokusera på BJJ SM och det har varit fullt ös på mattan sedan dess. Varje träningspass är intensiv med fysövningar, tekniker, drillar, situations scenarion och en hel del sparring. De som ska tävla är inställda på tuffa pass och vet om att de måste träna hårt innan tävlingen. Med andra ord är de väl förberedda inför BJJ SM.

Hur många är det från Hilti Stockholm som kommer ställa upp?
Det är många namn upp skrivna på klubben ca 40-50 personer. Men det blir nästan aldrig så många, vissa skadar sig och andra får andra förhinder. Vi hoppas att så många som möjligt kan ställa upp eftersom det är en stor tävling. Erfarenheten som de får med sig från en tävling som SM, kommer de att bära med sig länge.

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Jag tycker det är en bra idé. Eftersom det i dagsläget inte finns många svartbälten i Sverige (jämförelse med Brasilien och USA) är man garanterad att få tävla oavsett bältesgrad.

Tror du vi får se några svartbälten som ställer upp på SM?

Ja, det tror jag. Det är ju BJJ SM trots allt och alla vill vinna en prestigefylld tävling som SM. Jag tror säkert att det kommer bli ett antal svartbälten som ställer upp.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Tror Mike Wall och gänget kommer att leverera en bra tävling. De har alltid gjort bra ifrån sig med mindre tävlingar så det här blir nog också bra. BJJ Förbundet har valt ut dem som arrangörer och jag har fullt förtroende för förbundet och deras beslut.

Hur många guldmedaljer tror du Hilti Stockholm kniper i lila-, brun- och svartbältes klassen?
Det är nog svårt att säga men jag hoppas på bästa klubb i BJJ SM. =)