rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Sara Svensson


Sara Svensson tränar på Kampsportscentret i Linköping och har blått bälte i BJJ.

Hur många är ni från Kampsportscentret i Linköping som kommer ställa upp på SM?
Vi är nog uppemot ett tiotal som kommer att ställa upp skulle jag tro. Det är lite osäkert då flera är skadade och inte vet om de kommer kunna köra i december.

I vilken klass kommer du ställa upp i?
Jag kommer att ställa upp i vit- och blåbälteskategorin i -64 kilos klassen.

Hur har träningen sett ut den senaste tiden?

Jag försöker köra mer med gi än utan och så försöker jag lägga in lite mer teknikpass. Konditionsträningen har jag också tagit tag i på allvar tillsammans med lite intensiva och korta styrketräningspass.

Vad tycker du om att vit- och blåbältes klasserna samt lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop?
Det är bara positivt tycker jag i och med att det inte finns sådär överdrivet många utövare i varje viktklass i varje bältesklass. Jag föredrar att gå många matcher och kanske få en sämre placering, än att kanske bara gå ett fåtal och vinna. Det känns som att en vinst är värd mer då man slagit ihop det så här, i alla fall till en början. Då utövarna har blivit fler kanske man kan ändra på det, men fram tills dess har jag svårt att se att det skulle kunna funka på något annat sätt.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Oj! Jag har nog rätt många och höga förväntningar på mig själv, som vanligt. Självklart vill jag vinna. Det har jag alltid som förväntning; jag går alltid in för att vinna, att göra någonting annat är inte acceptabelt. Jag hatar att förlora. Jag blir arg och besviken på mig själv och går runt och tjurar i ett par dagar innan jag har fått lite perspektiv på det hela och kan börja jobba på det jag gjorde dåligt. Jag förväntar mig också att jag ska vinna snyggt, köra bra jiu jitsu helt enkelt. Det har ju hänt att man har vunnit utan att man har gjort det speciellt bra och då blir jag också rätt besviken, då känns det som att man lika gärna kunde ha förlorat.

Vad skulle en bra placering betyda för dig?

Det skulle vara en bekräftelse på att jag är på rätt väg och ge mig förnyad energi till träningen. Det är ju det som är så bra med tävlingar; man har någonting att träna inför och någonting att mäta sin utveckling i.